Foto: z otevřených zdrojů
Vaření šťavnatých řízků je skutečné kulinářské umění, které se snadno naučíte.
Ne každé hospodyňce se podaří uvařit šťavnaté nadýchané řízky, což je ovlivněno mnoha faktory. Pokud však znáte jeden trik, šťáva z nich poteče sama.
Uvařit šťavnaté řízky je skutečné kulinářské umění, které se snadno naučíte. A přitom stačí, když do mletého masa přidáte místo cibule mletý koriandr. Toto koření nejenže vyjádří chuť pokrmu, ale také ho udrží šťavnatý po několik dní. Prozradíme vám, jak připravit šťavnaté nadýchané řízky s koriandrem.
Jak uvařit chutné šťavnaté řízky: tipy profesionálních kuchařů
Cibuli je třeba nahradit mletým koriandrem – ten nejenže dodá řízkům zvláštní chuť, ale také v sobě zadrží šťávu. Kotlety proto zůstanou křehké a šťavnaté i po pěti dnech.
Nádivku můžeme připravit klasicky – z vepřového a hovězího masa, přidáme tam vejce, dva plátky paličky namočené v mléce. Masovou hmotu je třeba osolit a opepřit a místo cibule přidat lžičku mletého koriandru – to je na půl kilogramu sekané.
Všechny suroviny dobře promícháme, vytvarujeme kotlety, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme je podávat s bramborovou kaší, pohankou a rýží. Kotlety budou mít díky koření bohatou chuť a vůni a neztratí křehkost a šťavnatost po několik dní.