Proč nemůžete polévku ohřívat na sporáku několikrát: co dělat, abyste ji nejedli studenou

Ne každý ví, co se stane, když polévku přehřejete, a čeho je plná.

Několikrát je lepší polévku neohřívat / depositphotos.com

Velmi často si ženy v domácnosti připravují obědy a večeře na několik dní dopředu – při životním rytmu průměrné ženy si málokdo může dovolit trávit čas vařením každý den. Ukazuje se, že předem uvařenou polévku nelze jen tak vyndat a ohřát. Zjistěte, proč nelze polévku ohřívat více než jednou.

Dříve jsme mluvili o tom, proč byste neměli nechávat lžíci v jídle.

Lze polévku ohřívat – názor odborníků

Odborníci na webových stránkách BBC Good Food tvrdí, že všechny zbytky, včetně polévky uložené v lednici, by se měly sníst do dvou dnů. Důležité je také pochopit, jak dlouho polévku ohřívat na varné desce nebo v mikrovlnné troubě, aby si zachovala chuť a potraviny byly bezpečné – důležité je nepřivádět ji k varu, ale přestat, když je pokrm horký. Ideální teplota je 70 °C. Uvědomte si, že mikrovlnné trouby neohřívají jídlo rovnoměrně, takže po ohřátí byste měli talíř s polévkou vyndat a zamíchat, nikoliv znovu zapnout.

Kromě toho odborníci odpověděli na otázku, která trápí mnoho ukrajinských hospodyněk – můžete polévku ohřívat ve stejném hrnci, ve kterém se vařila? Odpověď je záporná, je lepší tuto nádobu vyjmout, polévku porcovanou přelít do menší (například do pánve na smažení) a dát ji na oheň. Toto pravidlo je dáno tím, že čím častěji jídlo ohříváte a poté chladíte, tím rychleji se kazí v důsledku přichycení škodlivých bakterií. Pokud takové jídlo sníte, můžete se jednoho dne otrávit.

Pokud potřebujete polévku rychleji zchladit, vzpomeňte si na jednoduchý trik – pokud budete pokrm míchat, teplota bude klesat aktivněji. Nejhorší možností, která vás může napadnout, je nechat polévku přes noc přímo v kuchyni vychladnout. V tomto případě si buďte jisti, že se na ni určitě „přichytí“ nějaké patogenní bakterie, takže je lepší počkat, až pokrm vychladne, a dát ho do lednice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: