Postní boršč bez masa: recept na chutný první chod

Foto: z otevřených zdrojů

Takový boršč je díky houbám velmi vydatný a chutný.

Postní boršč, pokud ho připravíte ze sladké chutné červené řepy a se sušenými švestkami a houbami, nedopadne o nic hůře než tradiční boršč s masem. Můžete ho podávat se zakysanou smetanou, nebo i bez ní, stejně dopadne výborně. Recept byl sdílen na webu Fayni Recepty.

Postní boršč s houbami

Složení: 1:

  • Tři lahodné červené řepy;
  • 0,5 zelí;
  • 6 brambor;
  • 1 cibule;
  • 1 sladká paprika;
  • 1 rajče;
  • 200 g žampionů;
  • 100 g sušených švestek;
  • šťáva z 0,5 citronu;
  • 2 lžičky rajčatového protlaku;
  • sůl, pepř, koření, bobkový list, bylinky

Příprava:

  1. Cibule na libový červený boršč se nakrájí nadrobno, mrkev se nastrouhá na jemném struhadle, sladká paprika se nakrájí na proužky a vše se osmaží na rostlinném oleji.
  2. Červená řepa se nastrouhá a osmaží na rostlinném oleji, přidá se rajčatový protlak, nakrájené rajče a ještě několik minut se smaží. Vymačká se šťáva z poloviny citronu.
  3. Na rostlinném oleji osmahneme žampiony. Můžete přidat divoké houby: čerstvé nebo sušené. Do vroucí vody v hrnci přidejte na kostičky nakrájené brambory a nakrájené zelí.
  4. Když se vše vaří a vaří asi 15 minut, přidejte do boršče pečenou červenou řepu, mrkev s cibulí a paprikou, houby. Vařte, dokud není hotovo. Osolíme, opepříme, přidáme do libového boršče bobkový list, předem namočené sušené švestky a koření.
  5. Když je boršč hotový, nechte ho alespoň 30 minut louhovat. Nejchutnější boršč se však vydaří, když bude stát alespoň přes noc.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: