Foto: z otevřených zdrojů
Takový boršč je díky houbám velmi vydatný a chutný.
Postní boršč, pokud ho připravíte ze sladké chutné červené řepy a se sušenými švestkami a houbami, nedopadne o nic hůře než tradiční boršč s masem. Můžete ho podávat se zakysanou smetanou, nebo i bez ní, stejně dopadne výborně. Recept byl sdílen na webu Fayni Recepty.
Postní boršč s houbami
Složení: 1:
- Tři lahodné červené řepy;
- 0,5 zelí;
- 6 brambor;
- 1 cibule;
- 1 sladká paprika;
- 1 rajče;
- 200 g žampionů;
- 100 g sušených švestek;
- šťáva z 0,5 citronu;
- 2 lžičky rajčatového protlaku;
- sůl, pepř, koření, bobkový list, bylinky
Příprava:
- Cibule na libový červený boršč se nakrájí nadrobno, mrkev se nastrouhá na jemném struhadle, sladká paprika se nakrájí na proužky a vše se osmaží na rostlinném oleji.
- Červená řepa se nastrouhá a osmaží na rostlinném oleji, přidá se rajčatový protlak, nakrájené rajče a ještě několik minut se smaží. Vymačká se šťáva z poloviny citronu.
- Na rostlinném oleji osmahneme žampiony. Můžete přidat divoké houby: čerstvé nebo sušené. Do vroucí vody v hrnci přidejte na kostičky nakrájené brambory a nakrájené zelí.
- Když se vše vaří a vaří asi 15 minut, přidejte do boršče pečenou červenou řepu, mrkev s cibulí a paprikou, houby. Vařte, dokud není hotovo. Osolíme, opepříme, přidáme do libového boršče bobkový list, předem namočené sušené švestky a koření.
- Když je boršč hotový, nechte ho alespoň 30 minut louhovat. Nejchutnější boršč se však vydaří, když bude stát alespoň přes noc.