Foto: z otevřených zdrojů
Takové palačinky se mohou jíst jako samostatný pokrm, nebo je můžete naplnit nějakou slanou nádivkou.
Tvarohové palačinky – jednoduché jídlo s velmi bohatou a výraznou chutí. O svůj osvědčený recept se podělila kuchařská blogerka Kateřina Movčanová. Dají se jíst jak samotné, tak s různými slanými náplněmi.
Palačinky s tvarohem a sýrem
Složení: Těstoviny s tvarohem a palačinkami:
- vejce – 1 ks;
- mléko – 250 ml;
- vroucí voda – 250 ml;
- mouka – 220 g;
- kvásek – 10 gr;
- Sýr Grana Padano – 40-50 gr (můžete použít i jiný sýr nastrouháním);
- sůl podle chuti
- rostlinný olej – 40 ml.
Příprava:
- V hluboké míse rozšlehejte vejce, přilijte mléko a přidejte sůl. Dobře promíchejte a přidejte mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, až vznikne homogenní hmota, a případné hrudky rozbijte.
- Do těsta nalijte vroucí vodu a těsto rychle promíchejte.
- Přidejte sýr, promíchejte a těsto nechte 15 minut odpočinout.
- Poté přilijte olej, promíchejte a usmažte palačinky.
- Na první nebo druhou palačinku můžete pánvičku potřít olejem, potom už nemusíte.
- Nalijte těsto na pánvičku a snažte se udělat co nejtenčí palačinku. V této fázi můžete do těsta přidat ještě trochu vroucí vody, aby bylo řidší.
- Palačinky smažte z obou stran po dobu několika minut, dokud nezezlátnou. Právě tyto palačinky autorka doporučuje smažit dobře z obou stran.