6 tipů, jak si jednou provždy uklidit v kuchyni: návod krok za krokem

Dokonalý pořádek v kuchyni je „růžovým“ snem mnoha hospodyněk.

Jak uklidit kuchyň – tipy / depositphotos.com

Jsme si jisti, že mnoho hospodyněk s námi bude souhlasit – udržet kuchyň v čistotě je vzhledem k pravidelnému využívání místnosti neuvěřitelně obtížné. My vám poradí, jak si v kuchyni rychle udělat pořádek, abyste se pokaždé nechytali za hlavu.

Jak udělat v kuchyni dokonalý pořádek – nejlepší triky, které jste neznali

Odborník Mike Norton se domnívá, že kuchyně v dnešní době není jen místem, kde se vaří, ale místností, kde se mnoho lidí schází, učí a dokonce i pracuje.

Právě kvůli své multifunkčnosti se tato místnost rychle zahlcuje, a to se nemůže líbit. Dává několik tipů, jak si v kuchyni rychle a jednou provždy uklidit.

  • Pusťte se do úklidu

Taková rada se na první pohled zdá triviální, ale ve skutečnosti dává větší smysl, než si myslíte. Jde o to odstranit z kuchyně všechny nepotřebné předměty a pravidelně prostor kontrolovat. Neměly by tam být věci, které nepoužíváte nebo používáte, ale ne k vaření. Pokud kuchyň od takových předmětů vyčistíte, okamžitě uvidíte, kolik místa se uvolnilo.

  • Umístěte do skříní další police

Jedna nebo dvě police v kuchyňských skříňkách jsou pro uspořádání prostoru příliš málo. Na mnoho věcí prostě nebude dost místa, proto je nejlepší najít způsob, jak instalovat další výklenky. Dobré na tomto tipu je, že si police můžete přizpůsobit svým potřebám – přesně tak, jak chcete.

  • Používejte kontejnery, krabice a štítky

Optimalizace prostoru se neobejde bez praktických nádob, které vám pomohou udržet pořádek. Poloprázdné sklenice, otevřené krabice od cereálií, hromady balíčků s kořením a mnoho dalších započatých obalů jsou v mnoha kuchyních normou. Mnohem logičtější variantou je naskládat každý výrobek do samostatné nádoby, než skladovat několik stejných balení nebo sklenic.

„V případě, že se jedná o nádoby, které jsou určeny k uskladnění, je třeba je skladovat na místě:

Užitečný Lifehack: Pokud tento tip zavedete do praxe, zjistíte, že sledování množství určité ingredience pro daný pokrm bude mnohem snazší.

  • Uspořádejte si zásuvky

Mnoho lidí je zpravidla používá jen zřídka, a proto do zásuvek hází harampádí, které se „bude hodit“. Ve skutečnosti se ukáže, že pro ně nikdy nenajdete využití, ale zabírají místo. Proto Mike Norton doporučuje se takových věcí bez lítosti zbavit – je lepší zásuvku využít k určenému účelu.

  • Postavte na stěnách otevřené police

Pokud si uvědomíte, že vám skryté police ve skříních nestačí, nikdo vám nebrání přibít je na viditelném místě – přímo na stěnu. Samozřejmě by to mělo vypadat organicky a předměty na takových policích jsou lépe umístěny, čímž se zachová design kuchyně. Nicméně otevřená police je stále police, kam můžete a měli byste ukládat různé věci.

  • Vytvořte si spíž

Zahlcení kuchyňského prostoru mnoha patry různých nástrojů, krabicemi s potravinami nebo balíčky cereálií je špatný nápad. Nejlepší možností je vytvořit si doma spíž, kde můžete skladovat obrovské množství věcí, dokonce i konzervovaných potravin. Pokud dispozice vašeho bytu takový příběh předpokládá – směle jej realizujte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: