Tyto části kuřete nikdy nepřidávejte do vývaru: mohou obsahovat parazity a toxiny.

Kuřecí vývar je klasický první chod, který milují dospělí i děti. Aby však byl skutečně prospěšný našemu zdraví, je třeba vědět, jakou část kuřete na vývar vzít. Ukazuje se, že někteří lidé si z tohoto pokrmu dělají jed.

Aby byl vývar opravdu chutný a aromatický, musí být dost tučný. Vaří se dlouho a přidávají se do něj také bylinky (například petržel).

Pro zvýraznění chuti prvního pokrmu není vůbec nutné přidávat bujónové kostky, protože obsahují konzervační látky. Lepší je vzít jiný druh masa. Například hovězí maso.

To však není vše. Při výběru kuřecího masa, které budete přidávat do vývaru, odborníci nedoporučují zastavit se u ocasu, hlavy a plic. Právě v nich se podle odborníků na vaření hromadí škodlivé látky a paraziti. Problém neřeší ani dlouhodobé vaření, protože paraziti jsou vůči zahřívání odolní, a proto zůstávají ve vývaru.

Ptáte se, jakou část kuřete vzít na kuřecí vývar. Nejvhodnější je šunka, křídla a bůček.

Je třeba poznamenat, že kuřecí vývar je jedním z těch pokrmů, které vyžadují dlouhé vaření. Teprve poté se stane sytým, chutným a zdravým. Někteří lidé se domnívají, že nastavením vyšší teploty zkrátí dobu vaření, ale chuť takového vývaru zůstane nedostačující.

Proto jej vařte na nízké teplotě, díky tomu přejde do tekutiny veškerá chuť koření, bylinek, kuřete a zeleniny. Další chybou je vhazování masa do vroucí vody. Kuchaři radí vkládat ho pouze do studené vody.

  • Je instantní káva opravdu méně zdravá: odborník na výživu ohromen výsledky výzkumu – jsou ohromující
  • Paska se zvedne a bude vlhká: dodržujte jen dvě důležitá pravidla
  • Odborník na výživu nám konečně poradil, jak správně jíst kiwi – se slupkou i bez ní.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: