Pouze nejlepší hospodyňky vždy spařují cibuli vroucí vodou: to je důvod.

Mnoho lidí cibuli nerado používá kvůli její zvláštní chuti a hořkosti, ale té se můžete snadno a jednoduše zbavit.

Proč se cibule opařuje vroucí vodou – to jste nevěděli / foto: pixabay.com

Cibule je velmi rozšířená zelenina, která se často používá jako koření. Hostitelky ji přidávají téměř do všech jídel, protože jim dodává příjemnou a pikantní chuť. Cibulová polévka je korunou francouzské kuchyně.

Mnoho lidí tuto rostlinu nemá rádo kvůli specifické chuti a pálivosti, ale to není problém. Existuje velmi jednoduchý způsob, jak se zbavit hořkosti této zeleniny, můžete si dokonce vyrobit nakládanou cibuli – spařte ji vroucí vodou.

My se dozvěděl, jak cibuli správně opařit, aby se zbavila nepříjemné chuti.

Jak dlouho uchovávat cibuli ve vroucí vodě – pamatujte navždy

Vložit cibuli do vroucí vody je poměrně jednoduché. Tento úkol zvládne každý.

Nejprve nakrájíme zeleninu tak, jak ji potřebujeme pro další použití, a pak:

  • nakrájenou cibuli vložíme do mísy;
  • zeleninu zalijeme vroucí vodou a necháme ji 2-3 minuty odstát. Při převaření se cibule rozvaří a příliš změkne;
  • Poté ji vyklopíme na cedník nebo síto a propláchneme velmi studenou vodou, třeba i s ledem.

Nezabere to více než 5 minut, ale výsledek vás potěší. Cibule ztratí veškerou hořkost a nebude vás pálit v ústech. Tento způsob však není vhodný pro červenou cibuli, protože by zšedla a nebyla by chutná.

Jak „opařit“ cibuli octem – tajná metoda

V boji proti hořkosti cibule se ocet může stát nepostradatelným spojencem. Rychle ze zeleniny odstraní všechny vlastnosti, které nemáme rádi. Zároveň cibule zůstane najednou křupavá a mírně marinovaná. Tento způsob je vhodný pro všechny druhy zeleniny.

Pro přípravu lehké marinády budete muset zředit 2 čajové lžičky stolního 9procentního octa ve 200 mililitrech vody. Vzniklým roztokem zalijte na plátky nakrájenou cibuli. Zelenina se namáčí asi 30 minut. Je třeba mít na paměti, že po takové úpravě získá specifickou chuť, která nemusí každému vyhovovat.

Dříve My napsal, jak nakládat cibuli.

Možná vás budou zajímat také zprávy:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: