Foto: z otevřených zdrojů
Vinaigrette podle tohoto receptu se připravuje s česnekem a kapary, které mu dodávají pikantnost.
Vinaigrette s česnekem a kapary je originální variací na téma klasického salátu z červené řepy a mrkve, píše Focus. A vinaigrette je právě teď aktuální, zejména pro ty, kteří se postí.
Vinaigrette
Složení:
- brambory – 4 ks
- červená řepa – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- nakládané okurky – 2 ks;
- kysané zelí – 80 g;
- jedna cibule;
- zelený hrášek – 0,5 plechovky;
- 2 stroužky česneku;
- hořčice – 1 polévková lžíce;
- nakládané kapary – 1 polévková lžíce;
- rostlinný olej, šťáva z jednoho citronu.
Příprava:
- Brambory, červenou řepu a mrkev uvařte nebo upečte v troubě. Vychladíme. Cibuli nakrájejte nadrobno a pokapejte citronovou šťávou.
- Nakrájejte na kostičky brambory, mrkev, okurky a červenou řepu. V salátové míse smícháme nakrájenou zeleninu, cibuli, kysané zelí, polovinu plechovky zeleného hrášku. A přidejte kapary, které dodají zálivce pikantnost.
- Česnek nakrájejte velmi najemno a přidejte ho do rostlinného oleje spolu s hořčicí. Důkladně promíchejte a tímto ochuceným olejem zálivku zalijte.
- Pokud je cibule příliš hořká, zalijte ji na minutu horkou vodou a poté ji zalijte ledovou vodou.