Právě uvařená káva vám dodá energii už od samého rána. Často do ní přidáváme mléko, smetanu, cukr nebo dokonce koření, ale málokdo si uvědomuje zvláštní složku, která pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi.
Jde o olivový olej, uvádí zywienie.medonet publication.
Oleato je káva s olivovým olejem, kterou vytvořil a zpopularizoval Howard Schultz, zakladatel řetězce Starbucks. K tomuto nápadu ho přivedl sardinský zvyk přidávat do jídla olivový olej a Schultz se rozhodl vyzkoušet tuto přísadu do kávy.
Tak vznikla jedinečná, intenzivní chuť oleatu.
Olivový olej je zdrojem antioxidantůkteré pomáhají eliminovat volné radikály v těle. Vitamin A podporuje zrak a vitamin E pomáhá snižovat hladinu špatného cholesterolu, což zabraňuje tvorbě aterosklerotických plátů.
Olivový olej může také snížit riziko vzniku některých typů rakoviny. Má pozitivní vliv na trávicí systém, zejména pomáhá předcházet zácpě. Kromě toho tato složka chrání žaludek před kyselinami, čímž snižuje podráždění.
Káva zejména s olivovým olejem užitečná pro ty, kteří mají potíže s kontrolou hladiny cukru v krvi.. Fenoly obsažené v olivovém oleji pomáhají regulovat metabolismus glukózy, zlepšují citlivost na inzulín a účinnost. Studie prokázaly, že přidáním této složky do každodenní stravy lze snížit riziko vzniku cukrovky 2. typu o 13 %.
Uvařte si kávu podle své chuti a poté přidejte lžičku olivového oleje. Pro dosažení nejlepšího účinku můžete vše důkladně promíchat, aby se vše spojilo.
Chuť oleatu má oproti klasické kávě svá specifika, proto můžete pro harmonii přidat koření, jako je skořice, kardamom nebo vanilka. Takový nápoj bude nejen lahodný a aromatický, ale také zdravý!
- Nutriciologové pojmenovali produkt, který je zdravější než ovesné vločky: zrychluje metabolismus a čistí střeva
- Odborníci prozradili, jaké potraviny by se neměly kupovat v kuchyni: jsou oblíbené, ale obsahují chemikálie.
- Nahraďte svůj obvyklý čaj tímto nápojem: chuť na sladké vás za pár dní přejde.