Křupavé brambory bez trouby: ideální k večeři

Foto: z veřejných zdrojů

Brambory jsou v mikrovlnné troubě hotové asi za deset minut.

Bramborová kaše je jednoduchá a chutná příloha, kterou lze jíst samostatně nebo jako doplněk k bílkovinám.

Vaření zeleniny však může trvat poměrně dlouho a voda z ní vytahuje některé chutě. Mnohem lépe dopadnou jacket brambory v troubě, jenže ne každý tuto troubu má. Proto můžete zkusit udělat brambory v roládu v mikrovlnné troubě. Jak se jednoduše píše v receptech, brambory v troubě vyžadují o 75 % více času než při přípravě tohoto pokrmu v mikrovlnné troubě. Dalším nesporným plusem je při tomto způsobu vaření textura této zeleniny uvnitř. Díky vaření v páře je nadýchanější a křehčí.

Před vařením brambor v bramboráku je třeba dbát na výběr odrůdy kořenové zeleniny. Nejlepší pro tento účel je „Russet“. Je třeba mít na paměti, že v mikrovlnné troubě s výkonem 1000 W bude vaření trvat přibližně 10 minut, ale pokud je méně nebo více výkonná, může se čas změnit. Vliv na to bude mít také velikost zeleniny a to, zda je stará nebo mladá.

Bramborová kaše – recept bez trouby

Složení: 1:

  • brambory;
  • olivový olej;
  • sůl;
  • strouhaný čedar;
  • zakysaná smetana;
  • máslo;
  • zelená cibulka.

Příprava:

  1. Zeleninu důkladně omyjte a propíchejte ji ze všech stran vidličkou. Poté ji položte na talíř a vařte v mikrovlnné troubě 8-12 minut.
  2. Pokud chcete, aby brambory měly křupavou kůrčičku, musíte je potřít olivovým olejem a opéct na vzduchovém grilu nebo v troubě – jiný způsob neexistuje.
  3. Poté horkou zeleninu rozkrojíme na polovinu a vnitřek posypeme máslem, sýrem, zakysanou smetanou nebo zelenou cibulkou – podle vlastního výběru. Poté je podle chuti okořeníme.

Takové brambory můžeme v lednici skladovat až tři dny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: