Jak nakrájet červenou řepu na boršč, abyste měli čisté ruce i kuchyňský povrch – zjistíte na stránkách My.
Jak správně nastrouhat červenou řepu – doporučení / depositphotos.com
Každý z nás, kdo někdy vzal do ruky kuchyňský nůž, už dávno ví, že vaření je někdy plné následků. Někdy jsou to řezné rány, jindy pachy, které vám zůstanou na rukou, ale nesporným lídrem v tomto seznamu je červená řepa a její štiplavá barevná šťáva. My vám poradí, jak řepu nakrájet na salát nebo nastrouhat na boršč, aniž byste si ušpinili ruce.
Dříve jsme hovořili o tom, jak odstranit zápach rybiny z rukou, nádobí nebo kuchyňského náčiní.
Jak nastrouhat červenou řepu bez krájení a zašpinění – tipy
Málokdo ví, jak vlastně nastrouhat červenou řepu a neušpinit si ruce, ale je to velmi důležité. My shromáždil ty nejúčinnější metody vyzkoušené tisíci dlaní hostesek a profesionálních kuchařů.
Hlavním úkolem je co nejvíce ochránit pokožku před působením šťávy z červené řepy, nejlepšími pomocníky v tomto případě budou následující látky a předměty.
Kyselina
Hodí se jakýkoli druh kyseliny, ať už čerstvě vymačkaný citron, kyselina citronová nebo vata (vatový disk) namočená v octu, ale hlavně je třeba mít na paměti, že kyselina nadměrně vysušuje pokožku, takže si po vaření nezapomeňte ruce namazat krémem.
Olej
Skvělá metoda, jak se nejen chránit před šťávou z červené řepy, ale také hydratovat pokožku rukou – potírejte si prsty a dlaně rostlinným olejem, ale pravidelně potírání obnovujte, jinak budou výsledky slabé.
Rukavice
Všechno geniální je jednoduché, a tak i tento šikovný hack – pokud přemýšlíte, jak nastrouhat červenou řepu a neušpinit si přitom ruce, doporučujeme mít v domácnosti jen několik párů domácích rukavic. Nasaďte si je před vařením a voilá – vaše ruce zůstanou čisté.
Balíček
Pro hostitelky, které potřebují vědět, jak oloupat a nastrouhat červenou řepu bez rukavic, existuje alternativní možnost – vložte řepu do potravinářského sáčku a opatrně, aniž byste si ušpinili ruce, ji nastrouhejte. Tato metoda je jednoduchá, praktická a spolehlivá.
Vidlička
Tato varianta interakce s červenou řepou je méně vhodná než všechny výše uvedené, ale nelze se jí vyhnout. Tajemství je jednoduché – oloupanou a připravenou červenou řepu je třeba uprostřed pevně napíchnout na vidličku, aby nesklouzla, a pak, držíc vidličku za rukojeť, řepu třít a otáčet ji z jedné strany na druhou.
Používáním těchto způsobů práce s červenou řepou a dodržováním výše uvedených doporučení navždy zapomenete na problémy spojené s vařením červené řepy. A ať vaše ruce zůstanou stejně čisté jako vaše záměry.