V SSSR jste si je nemohli koupit v obchodě, ale každá hospodyňka znala recept: měkké kozinaki ze semínek.

Foto: z otevřených zdrojů

Kozinaki jsou velmi rychlé a vyžadují jednu pánev.

Kozinaki je chutná pochoutka z různých druhů semen a ořechů, někdy se přidává sušené ovoce. Obvykle se kupují v obchodě, ale nejlepší je připravit si je doma. Zachováte si tak úžasnou medovou chuť a vychutnáte si čerstvé sladkosti, píše UNIAN. Ukázalo se, že to není tak těžké.

Kozinaki ze semínek – jednoduchý recept

Kozinaki doma připravíte velmi snadno a jednoduše. Důležité je připravit všechny produkty a jednat rychle.

Složení: 1:

  • 400 gramů slunečnicových semínek;
  • šest lžic cukru;
  • dvě polévkové lžíce medu;
  • rostlinný olej na vymazání;
  • pergamen.

Příprava:

  1. Přejděme k přípravě kozinaki. Odvažte všechny produkty. Je důležité vzít v úvahu, že semena by měla být pražená, nikoliv syrová.
  2. Pergamen je třeba předem nakrájet na stejné čtverce. Oba se z jedné strany namažou rostlinným olejem. Je to nutné proto, aby se kozinaky nelepily, když je položíme na jeden list a druhým je přikryjeme.
  3. Je lepší vařit v litinovém nebo železném nádobí. Nepoužívejte takové, které se snadno poškrábe nebo poškodí, například s nepřilnavým povrchem.
  4. Do pánve nasypte cukr a přidejte k němu med. Zahřívejte je na mírném ohni a počkejte, až se cukr rozpustí. Míchejte silikonovou stěrkou, dokud směs nezíská karamelovou barvu.
  5. Poté přisypeme semínka a intenzivně mícháme, pohodlnější to bude dělat lžící. Dbejte na to, aby karamel pokryl všechna jádra. Důležité je vše udělat rychle – doporučuje se zvládnout během několika minut.
  6. Karamelizovaná jádra ihned přeneste na naolejovaný pergamen a povrch uhlaďte. Nečekejte, až vychladnou, jinak směs ztvrdne.
  7. Přikryjte druhým listem máslem potřeného papíru máslovou stranou dolů a hmotu zploštěte pomocí válečku. Pak opatrně nadzvedněte pergamen a nožem udělejte zářezy, kterými naznačíte tvar budoucích kozinaků. Takto se budou po ztuhnutí snadněji lámat na porcované kousky.

Je lepší je skladovat ve vzduchotěsné nádobě. Tyto kozinaki jsou receptem základní úrovně. Můžete si je zkomplikovat přidáním sezamových semínek, dýňových semínek, brusinek nebo nasekaných vlašských ořechů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: