Měkké a jemné: podle tohoto receptu jsou ovesné sušenky vždy vynikající.

Foto: z veřejných zdrojů

Uvařit takové sušenky je snadné, ale ne každý zná tajemství, jak je udělat měkké a jemné.

Ovesné sušenky jsou pro mnoho lidí součástí dětství. A je to také chutné pohoštění k čaji, jídlo na cesty, svačina do práce nebo dítěti do školy. Uvařit takové sušenky je snadné, ale ne každý zná tajemství, jak je udělat měkké a jemné.

Jak udělat měkké a jemné ovesné sušenky, vypráví RBC-Ukrajina s odkazem na kuchařku z YouTube Katerynu Tarasenko.

Recept

Složení:

  • Ovesné vločky – 135 g
  • Mouka – 100 g mouky
  • Vejce – 1 ks.
  • Cukr – 50 g
  • Slunečnicový olej – 2 polévkové lžíce.
  • Soda – 0,5 lžičky.
  • Citronová šťáva nebo kyselina citronová – 0,5 lžičky.
  • Špetka soli

Příprava:

  1. Ovesné vločky vložte do mixéru a rozemelte je. Můžete je rozemlít až na mouku, nebo můžete nechat několik kousků, které budou v těstě cítit.
  2. Ve velké míse rozšlehejte vejce, přidejte cukr a špetku soli a metličkou vymíchejte dohladka.
  3. Do vaječné směsi přidejte olej, citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou a jedlou sodu. Pokud nemáte jedlou sodu, použijte kvásek do těsta.
  4. Poté do vaječné směsi přidejte rozemleté vločky a vše dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Prosejeme mouku a po částech ji přidáváme. Opět vše dobře prohněťte.
  5. Těsto by se mělo lepit, ale nebojte se – bude držet tvar. S moukou buďte opatrní, protože sušenky ztvrdnou právě kvůli velkému množství této složky.
  6. Pokud chcete, můžete do těsta přidat sušené ovoce, kandované ovoce, libovolné ořechy nebo rozdrcenou čokoládu. Pokud chcete ovesné sušenky s čokoládovou příchutí, nahraďte část mouky kakaovým práškem – stačí 1 polévková lžíce. měkké a jemné: podle tohoto receptu jsou ovesné sušenky vždy vynikajícíPokud chcete, můžete do těsta přidat ořechy nebo kousky čokolády (foto: freepik.com).
  7. Stůl posypeme moukou a z těsta vytvoříme kouli. Rozkrájejte ho na 8 stejných dílků. Mokrýma rukama z nakrájených kousků nejprve vytvarujte kuličky a poté je zploštěte na sušenky.
  8. Na plech položte pergamen a poté sušenky. Předehřejte troubu na 180 stupňů a sušenky pečte 30-40 minut.
  9. Hotové sušenky by měly být na okrajích trochu křupavé a uvnitř křehké a měkké.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: