Foto: z otevřených zdrojů
Tato polévka se skvěle hodí ke každodennímu jídlu i ke speciálním rodinným večeřím.
Chutná, vydatná a zároveň lehká polévka s masovými kuličkami a rýží je skvělým pokrmem pro rodinný oběd nebo večeři. Jeho příprava nezabere mnoho času a chuťově jistě potěší dospělé i děti.
Tato polévka se skvěle hodí jak pro každodenní jídlo, tak pro výjimečné rodinné večeře. Je snadná na přípravu, ale velmi výživná a chutná. Pokud jste tento recept sdílený na mil_alexx_pp ještě nevyzkoušeli, určitě si ho uložte.
Recept
Složení:
- Nádivka 500 g
- Cibule 100 g
- Sůl
- Pepř
- Paprika
- Brambory 500 g
- Cibule 140 g
- Rajčatový protlak 120 g
- Sladká paprika 200 g
- Rýže 3 polévkové lžíce
- Voda 1,5 litru
- Olej 30 ml
- Bylinky
Příprava:
- Připravte masové kuličky. Do mletého masa nastrouhejte cibuli, přidejte sůl, pepř, papriku a důkladně promíchejte. Vytvarujte malé karbanátky velikosti vlašského ořechu. Před tvarováním si navlhčete ruce vodou, aby se nelepily.
- Smažte masové kuličky. Do velké pánve nalijte olej, rozehřejte ho a vložte do něj masové kuličky. Smažte je 3 minuty z každé strany, aby získaly zlatavou kůrčičku.
- Připravte si zeleninu. K masovým kuličkám přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažte dalších 5-6 minut. Poté přidejte nakrájenou sladkou papriku a rajčatový protlak. Dusíme dalších 7 minut, aby zelenina rozvinula svou chuť a vůni.
- Přidejte brambory a rýži. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do hrnce spolu s rýží. Osolte, opepřete a případně přidejte polévkové koření. Promíchejte a dolijte vodou.
- Připravte polévku. Přiveďte ji k varu, snižte teplotu na střední a vařte asi 30 minut. Během této doby se všechny ingredience zcela rozvaří a polévka získá bohatou chuť.
- Závěrečná úprava. Přidejte čerstvé nasekané bylinky (kopr, petržel nebo cibuli) a podávejte.
Tipy:
- Pro jemnější chuť můžete do již uvařené polévky přidat trochu smetany.
- Pokud chcete získat bohatší chuť, zkuste rýži před přidáním do polévky osmažit.
- Pro zjemnění můžete přidat trochu vermicelli nebo cizrny.
- Pokud máte rádi pikantní chuť, zkuste přidat špetku pálivé papriky nebo česneku.
Doufáme, že se tento recept stane ve vaší rodině oblíbeným.