Polévka s masovými kuličkami a rýží: jednoduchý recept na chutné jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Tato polévka se skvěle hodí ke každodennímu jídlu i ke speciálním rodinným večeřím.

Chutná, vydatná a zároveň lehká polévka s masovými kuličkami a rýží je skvělým pokrmem pro rodinný oběd nebo večeři. Jeho příprava nezabere mnoho času a chuťově jistě potěší dospělé i děti.

Tato polévka se skvěle hodí jak pro každodenní jídlo, tak pro výjimečné rodinné večeře. Je snadná na přípravu, ale velmi výživná a chutná. Pokud jste tento recept sdílený na mil_alexx_pp ještě nevyzkoušeli, určitě si ho uložte.

Recept

Složení:

  • Nádivka 500 g
  • Cibule 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika
  • Brambory 500 g
  • Cibule 140 g
  • Rajčatový protlak 120 g
  • Sladká paprika 200 g
  • Rýže 3 polévkové lžíce
  • Voda 1,5 litru
  • Olej 30 ml
  • Bylinky

Příprava:

  1. Připravte masové kuličky. Do mletého masa nastrouhejte cibuli, přidejte sůl, pepř, papriku a důkladně promíchejte. Vytvarujte malé karbanátky velikosti vlašského ořechu. Před tvarováním si navlhčete ruce vodou, aby se nelepily.
  2. Smažte masové kuličky. Do velké pánve nalijte olej, rozehřejte ho a vložte do něj masové kuličky. Smažte je 3 minuty z každé strany, aby získaly zlatavou kůrčičku.
  3. Připravte si zeleninu. K masovým kuličkám přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažte dalších 5-6 minut. Poté přidejte nakrájenou sladkou papriku a rajčatový protlak. Dusíme dalších 7 minut, aby zelenina rozvinula svou chuť a vůni.
  4. Přidejte brambory a rýži. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do hrnce spolu s rýží. Osolte, opepřete a případně přidejte polévkové koření. Promíchejte a dolijte vodou.
  5. Připravte polévku. Přiveďte ji k varu, snižte teplotu na střední a vařte asi 30 minut. Během této doby se všechny ingredience zcela rozvaří a polévka získá bohatou chuť.
  6. Závěrečná úprava. Přidejte čerstvé nasekané bylinky (kopr, petržel nebo cibuli) a podávejte.

Tipy:

  • Pro jemnější chuť můžete do již uvařené polévky přidat trochu smetany.
  • Pokud chcete získat bohatší chuť, zkuste rýži před přidáním do polévky osmažit.
  • Pro zjemnění můžete přidat trochu vermicelli nebo cizrny.
  • Pokud máte rádi pikantní chuť, zkuste přidat špetku pálivé papriky nebo česneku.

Doufáme, že se tento recept stane ve vaší rodině oblíbeným.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: