Co se stane s tělem, když budete jíst ředkvičky každý den: výhody a nevýhody jarní zeleniny

Tento jarní produkt je mezi Češi velmi oblíbený. Jakmile se ředkvička objeví na pultech obchodů, okamžitě ji kupují do salátů. Je však také třeba mít na paměti, že žádný, dokonce ani užitečný produkt by se neměl jíst nadměrně.

Jaké jsou výhody ředkviček pro ženy a muže

Ředkvičky obsahují mnoho vitaminů a minerálů, což vysvětluje jejich oblibu v období avitaminózy. Tato zelenina je bohatá na vitaminy B, C, PP a obsahuje také železo, sodík, draslík, fosfor, vápník a další pro tělo nezbytné látky.

Ředkvičky mají vlákninu, éterické oleje a bílkoviny, které pomáhají hubnout a kontrolovat hmotnost. Navíc mají velmi nízký obsah kalorií – pouze 15 kcal na 100 g. Proto lze tuto zeleninu bez obav zařadit do dietních jídelníčků.

Ředkvička pomáhá v boji proti nachlazení, posiluje imunitní systém. Ředkvička je užitečná zejména pro ženy, protože obsahuje velké množství kyseliny listové.

A v boji proti avitaminóze může tato jarní zelenina trhat všechny rekordy. Pouhých 250 g ředkviček dokáže tělu dodat denní dávku kyseliny askorbové.

Ředkvičky pomáhají zvyšovat hladinu hemoglobinu a snižovat hladinu cukru v krvi. Díky obsahu vlákniny zelenina spouští činnost trávicího traktu, odstraňuje špatný cholesterol. Proto je produktem číslo jedna pro ty, kteří bojují s cukrovkou nebo nadváhou.

Ředkvička je známá svými močopudnými účinky, proto by se měla konzumovat v boji proti otokům. Obecně je velmi užitečná pro funkci ledvin a jater. A také ředkev má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.

Kdo a proč by neměl jíst ředkvičky

Ředkvičky, stejně jako každý jiný produkt, mají řadu kontraindikací. Zejména lékaři nedoporučují přidávat tuto jarní zeleninu do jídelníčku lidem s onemocněním štítné žlázy, protože její nadužívání může vést ke vzniku nádorů.

Také ředkvička je pod zákazem pro ty, kteří trpí žaludečními vředy. Zvláště důležité je odmítnout její užívání při zhoršení onemocnění žlučníku, dvanácterníku, jater.

Lékaři doporučují nejíst ředkev každý den, protože může způsobit střevní potíže. Neměli byste ji jíst nalačno, protože obsahuje hořčičné oleje, které mohou způsobit pálení žaludeční sliznice. Kolik ředkviček lze denně sníst? Bezpečná norma je 300 g.

  • Stalo se známým, jak je lepší pít kefír: ráno nebo večer, na lačný žaludek nebo po jídle.
  • Co v těle chybí, když máte chuť na mouku a sladkosti: pochopme signály.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: