Bílé čokoládové brownies: zajímavý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Bílé čokoládové koláčky mohou být skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji a potěší každého, kdo je ochutná.

Pokud jste ještě neochutnali brownies s bílou čokoládou, je nejvyšší čas to napravit. Tento dezert vás okouzlí svou jemnou chutí, decentní vůní a příjemnou konzistencí. Brownies s bílou čokoládou mohou být skvělým doplňkem k šálku kávy nebo čaje a udělají opravdovou radost každému, kdo je ochutná. Na stránce dushevna_kuhnya vyprávěla o jednoduchém, ale bezchybném receptu, který zvládne zopakovat i začínající kuchařka.

Recept

Složení:

  • Vejce 3 ks.
  • Cukr 75 g
  • Sůl 0,5 lžičky
  • Máslo 150 g
  • Bílá čokoláda 150 g
  • Prášek do pečiva 3 g
  • Mouka 150-180 g

Příprava

  1. Než začnete, předehřejte troubu na 170 °C. Těsto se tak upeče rovnoměrně a zachová si jemnou strukturu.
  2. Bílou čokoládu spolu s máslem je třeba rozpustit. To lze provést ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Hlavní je směs nepřehřát, aby se čokoláda nesrazila. Když je směs homogenní, necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem do lehké pěny – díky tomu bude těsto vzdušné. Poté opatrně vmíchejte směs čokolády a másla a dobře promíchejte.
  4. Prosejeme mouku se špetkou soli a práškem do pečiva a postupně ji přidáváme do tekuté směsi a jemně promícháme do hladka.
  5. Pokud chcete dezert udělat ještě zajímavější, přidejte do těsta nasekané ořechy nebo kousky čokolády. Dodají mu strukturu a ještě více zvýrazní jeho chuť.
  6. Těsto přeneste do formy a rovnoměrně ho rozetřete po povrchu.
  7. Pečte při 170 °C 25-30 minut. Ujistěte se, že jsou koláčky hotové: uvnitř by měly být ještě mírně vlhké. To můžete zkontrolovat pomocí párátka – pokud vyjde mírně lepkavé, je moučník hotový.
  8. Je velmi důležité nechat brownies ve formě zcela vychladnout, než je nakrájíte na porce. Po vychladnutí bude konzistence hustší a chuť ještě výraznější.

Tipy:

  • Dezert v troubě nepřehánějte – měl by zůstat uvnitř mírně vlhký.
  • Pro zpestření chuti přidejte oblíbené ořechy nebo sušené ovoce.
  • Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo bobulovitým ovocem pro ještě lahodnější dezert.

Připravte tento skvělý dezert a podělte se o něj se svými blízkými.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: