Foto: z otevřených zdrojů
Bílé čokoládové koláčky mohou být skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji a potěší každého, kdo je ochutná.
Pokud jste ještě neochutnali brownies s bílou čokoládou, je nejvyšší čas to napravit. Tento dezert vás okouzlí svou jemnou chutí, decentní vůní a příjemnou konzistencí. Brownies s bílou čokoládou mohou být skvělým doplňkem k šálku kávy nebo čaje a udělají opravdovou radost každému, kdo je ochutná. Na stránce dushevna_kuhnya vyprávěla o jednoduchém, ale bezchybném receptu, který zvládne zopakovat i začínající kuchařka.
Recept
Složení:
- Vejce 3 ks.
- Cukr 75 g
- Sůl 0,5 lžičky
- Máslo 150 g
- Bílá čokoláda 150 g
- Prášek do pečiva 3 g
- Mouka 150-180 g
Příprava
- Než začnete, předehřejte troubu na 170 °C. Těsto se tak upeče rovnoměrně a zachová si jemnou strukturu.
- Bílou čokoládu spolu s máslem je třeba rozpustit. To lze provést ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Hlavní je směs nepřehřát, aby se čokoláda nesrazila. Když je směs homogenní, necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
- V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem do lehké pěny – díky tomu bude těsto vzdušné. Poté opatrně vmíchejte směs čokolády a másla a dobře promíchejte.
- Prosejeme mouku se špetkou soli a práškem do pečiva a postupně ji přidáváme do tekuté směsi a jemně promícháme do hladka.
- Pokud chcete dezert udělat ještě zajímavější, přidejte do těsta nasekané ořechy nebo kousky čokolády. Dodají mu strukturu a ještě více zvýrazní jeho chuť.
- Těsto přeneste do formy a rovnoměrně ho rozetřete po povrchu.
- Pečte při 170 °C 25-30 minut. Ujistěte se, že jsou koláčky hotové: uvnitř by měly být ještě mírně vlhké. To můžete zkontrolovat pomocí párátka – pokud vyjde mírně lepkavé, je moučník hotový.
- Je velmi důležité nechat brownies ve formě zcela vychladnout, než je nakrájíte na porce. Po vychladnutí bude konzistence hustší a chuť ještě výraznější.
Tipy:
- Dezert v troubě nepřehánějte – měl by zůstat uvnitř mírně vlhký.
- Pro zpestření chuti přidejte oblíbené ořechy nebo sušené ovoce.
- Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo bobulovitým ovocem pro ještě lahodnější dezert.
Připravte tento skvělý dezert a podělte se o něj se svými blízkými.
Dobrou chuť!