Nejchutnější charlotte s jablky a skořicí: jednoduchý recept na pečení

Foto: z otevřených zdrojů

Charlotka s jablky se připravuje velmi snadno z jednoduchých ingrediencí.

Klasická šarlotka s jablky a skořicí je jednoduchá na přípravu a rychlá k jídlu. Piškotové těsto je měkké a jemné a jen se rozplývá v ústech, zatímco jablka a skořice jsou po upečení ještě voňavější. Recept byl sdílen na webových stránkách The Saporito.

Tento jablečný koláč nevyžaduje žádné zvláštní kulinářské dovednosti. Jen je lepší držet se několika tipů:

  • Vejce by měla mít pokojovou teplotu (vyndejte je z lednice alespoň 15 minut před vařením).
  • Množství skořice v tomto receptu závisí na vašich preferencích.
  • Pro zchlazení jedlé sody je určitě vhodné přidat ocet. Můžete ho nahradit citronovou šťávou.
  • Nezapomeňte vymazat formu na pečení olejem a vysypat ji moukou, než do ní nalijete těsto na šarlotky.

Hodí se jakákoli forma na pečení. A můžete si vybrat jablka, která máte rádi.

Jablečná šarlotka

Složení:

  • Tři vejce;
  • 1 šálek cukru;
  • 1 šálek mouky;
  • po ½ lžičce jedlé sody a octa;
  • tři jablka;
  • skořice.

Příprava:

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte mouku a jedlou sodu s octem a promíchejte.
  2. Jablka nakrájejte na středně velké kostky a posypte skořicí.
  3. Jablka přidáme do těsta, dobře promícháme a směs nalijeme do zapékací mísy (vymazané olejem a vysypané moukou).
  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů a koláč pečte jednu hodinu, přičemž kontrolujte propečení párátkem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: