Foto: z otevřených zdrojů
Charlotka s jablky se připravuje velmi snadno z jednoduchých ingrediencí.
Klasická šarlotka s jablky a skořicí je jednoduchá na přípravu a rychlá k jídlu. Piškotové těsto je měkké a jemné a jen se rozplývá v ústech, zatímco jablka a skořice jsou po upečení ještě voňavější. Recept byl sdílen na webových stránkách The Saporito.
Tento jablečný koláč nevyžaduje žádné zvláštní kulinářské dovednosti. Jen je lepší držet se několika tipů:
- Vejce by měla mít pokojovou teplotu (vyndejte je z lednice alespoň 15 minut před vařením).
- Množství skořice v tomto receptu závisí na vašich preferencích.
- Pro zchlazení jedlé sody je určitě vhodné přidat ocet. Můžete ho nahradit citronovou šťávou.
- Nezapomeňte vymazat formu na pečení olejem a vysypat ji moukou, než do ní nalijete těsto na šarlotky.
Hodí se jakákoli forma na pečení. A můžete si vybrat jablka, která máte rádi.
Jablečná šarlotka
Složení:
- Tři vejce;
- 1 šálek cukru;
- 1 šálek mouky;
- po ½ lžičce jedlé sody a octa;
- tři jablka;
- skořice.
Příprava:
- Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte mouku a jedlou sodu s octem a promíchejte.
- Jablka nakrájejte na středně velké kostky a posypte skořicí.
- Jablka přidáme do těsta, dobře promícháme a směs nalijeme do zapékací mísy (vymazané olejem a vysypané moukou).
- Troubu předehřejte na 180 stupňů a koláč pečte jednu hodinu, přičemž kontrolujte propečení párátkem.