Budou chutnat lépe než maso: tajný recept na křehké zelné placičky

Foto: z otevřených zdrojů

Jak uvařit nejchutnější zelné řízky a jaká tajemství byste měli o tomto pokrmu znát, si přečtěte níže.

Kotlety lze připravit z mnoha produktů, ale aby byl takový pokrm chutnější, je třeba znát některá kuchařská tajemství. Například zelné řízky – a tento pokrm vás může opravdu ohromit, zejména proto, že se dají jíst i v půstu.

Jak uvařit nejchutnější zelné řízky a jaká tajemství byste měli znát o tomto pokrmu, vypráví RBC-Ukrajina s odkazem na recept na kanálu YouTube „Smachno ta jednoduše“.

Recept

Složení:

  • Zelí – 700 g
  • Brambory – 2 ks
  • Cibule – 2 ks
  • Mrkev – 1 ks
  • krupice – 3-4 polévkové lžíce
  • Sušený česnek – 1 lžička (nebo 2-3 stroužky)
  • Olej na smažení
  • strouhanka
  • Sůl, mletý černý pepř, další koření – podle chuti

Příprava:

  1. Zelí je třeba dobře omýt a nakrájet nadrobno. Zelí vložíme do hrnce, trochu osolíme, zalijeme vodou a postavíme na oheň.
  2. Vodu přiveďte k varu a poté je třeba snížit teplotu a nechat ji na sporáku ještě 15-25 minut.
  3. Pokud je zelí velmi staré – pak ho nechte vařit déle, pokud není příliš staré – pak stačí 15 minut.
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno a mrkev nastrouhejte. Také oloupejte a nastrouhejte brambory.
  5. Zelí nechte okapat a cibuli a mrkev smažte na pánvi 5-7 minut, dokud nezezlátnou. Přidejte sůl, pepř, česnek a oblíbené koření. Dobře promíchejte.
  6. V hluboké míse smíchejte zelí, nastrouhané brambory a orestovanou zeleninu. Přidejte krupici a rozmixujte dohladka.
  7. Namočte si ruce do teplé vody a vytvarujte řízky. Namočte je do strouhanky, aby měly chutnou kůrčičku. Smažte na pánvi z obou stran do křupava.
  8. Podávejte teplé nebo studené. Můžete je posypat bylinkami nebo přidat zakysanou smetanu či oblíbenou omáčku.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: