Zmrzne jako bonbón: jak dlouho vařit studené koláče bez želatiny

Kolik hodin byste měli vařit studené koláče, aby samy ztuhly.

Jak dlouho se má vařit studené maso / depositphotos.com

Správný koloděj je ten, který se vaří bez želatiny. Samozřejmě se stává, že i uvařený podle všech pravidel pokrm ne vždy dobře zmrzne. Ale želatinu v případě čehokoli vždycky stihnete přidat – zkusme vařit bez ní. Prozradíme vám, jak dlouho vařit coldcracker z kuřecího, vepřového, hovězího masa nebo masové směsi, aby sám ztuhl.

Jak dlouho vařit coldcrackery z různých druhů masa

Obecně se koloděje vaří 4-7 hodin. Doba vaření závisí na druhu masa, ze kterého se vyrábí. Kuřecí a krůtí maso se vaří rychleji, vepřové déle, hovězí ještě déle. V každém případě se musíte přizpůsobit tomu, že tento proces není rychlý a nemůžete ho urychlit, jinak pokrm zkazíte.

Pochopme tedy, kolik času trvá uvařit studený koláč, aniž bychom do něj přidávali želatinu:

  • Jak dlouho se vaří kuřecí želé bez želatiny

Z kuřete (domácího kohouta), krůty, kachny a husy je třeba vařit studenou kachnu asi 4 hodiny. Upozorňujeme, že u kuřecího studeného kohouta je lepší vzít kohouta, nebo ho přidat do pokrmu – jinak by nemusel dobře zmrznout.

  • Jak dlouho vařit vepřové koleno na studeno

Z vepřového masa se studené koláče vaří déle – asi 5-6 hodin. Vepřové uši by se měly vařit 2,5-3 hodiny.

  • Jak dlouho se vaří hovězí studená kýta

Hovězí maso se může vařit o něco déle, ale obecně se hovězí chlazené maso vaří asi 6 hodin.

  • Jak dlouho vařit vepřové a kuřecí želé

Pokud připravujete smíšený koloděj – například z vepřového a kuřecího masa, měl by se také vařit 6 hodin, dokud se vepřové maso nerozvaří. Mimochodem, zkušené hospodyňky se snaží do vepřového koloděje přidat kohouta – věří se, že tak pokrm lépe ztuhne.

  • Jak dlouho vařit koloděje v tlakovém hrnci

Pokud chcete proces urychlit, můžete dát koloděje vařit do tlakového hrnce, doba vaření bude 1 až 3 hodiny.

Při používání tlakového hrnce nezapomeňte dodržovat bezpečnostní opatření.

Nejlepší tip: Připravenost zimnice lze velmi snadno zjistit podle masa – mělo by se snadno oddělovat od kostí. Čím déle se bude vařit, tím bohatší bude mít chuť a lépe ztuhne.

A ještě několik tipů, jak uvařit koloděje:

  • aby byl vývar čirý, vařte maso na minimálním ohni – tak, aby sotva vřel a vařil se pod pokličkou;
  • maso by mělo být zcela zakryté vodou, abyste nemuseli vodu dolévat, když se vaří;
  • Po uvaření nezapomeňte odškrábnout všechnu pěnu.

Pokud máte pochybnosti o tom, zda želé ztuhne, proveďte následující kroky.: Na talířek nalijte malé množství vývaru, nechte ho vychladnout a dejte ho na chvíli do lednice. Pokud cholodets ztuhne, je vše v pořádku a lze jej přelít na talíře.

Dříve jsme si řekli, jakým způsobem nejlépe převařit studenou vodu, aby ztuhla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: