Tuto toskánskou zeleninovou polévku budete chtít jíst každý den.

Foto: z veřejných zdrojů

Je velmi lehký, vydatný, skvěle chutná a hlavně je velmi zdravý.

Vitamínová exploze na jednom talíři – tak se jmenuje tento italský první chod. Je velmi lehký, vydatný, má vynikající chuť a hlavně – je velmi zdravý. Jak uvařit zeleninovou polévku po toskánsku, radí RBC-Ukrajina s odkazem na Gospodu.

Recept

Složení:

  • Cibule – 1 ks.
  • Česnek – 3 stroužky
  • Rajče – 3 ks
  • Mrkev – 1 ks
  • Pálivá paprika – 1 ks.
  • Celer – 1 stonek
  • Špenát – 1 svazek
  • Vaječný žloutek – 4 ks.
  • Olivový olej – 2 polévkové lžíce.
  • Sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Příprava:

  1. Cibuli a mrkev je třeba oloupat a nakrájet. Celer se nakrájí na malé kousky. Pánev postavíme na oheň a trochu ji zahřejeme, přidáme olivový olej a poté nakrájenou zeleninu: cibuli, mrkev a celer. Za stálého míchání dusíme několik minut.
  2. Špenát opláchněte a nasekejte. Stroužek česneku nasekejte najemno. Rajčata nakrájejte na malé kostičky. Do dušené zeleniny přidejte špenát, česnek, rajčata a nakrájenou feferonku. Dusíme ještě několik minut.
  3. Dušenou zeleninu zalijte vroucí vodou a vařte asi půl hodiny. Přidejte oblíbené koření, sůl a mletý černý pepř.
  4. V misce rozšlehejte žloutky a přidejte je do vroucí polévky. Vařte dalších 5-10 minut.

Polévku můžete podávat s opečenými krutony utřenými s česnekem a opečenými na olivovém oleji.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: