Foto: z veřejných zdrojů
Je velmi lehký, vydatný, skvěle chutná a hlavně je velmi zdravý.
Vitamínová exploze na jednom talíři – tak se jmenuje tento italský první chod. Je velmi lehký, vydatný, má vynikající chuť a hlavně – je velmi zdravý. Jak uvařit zeleninovou polévku po toskánsku, radí RBC-Ukrajina s odkazem na Gospodu.
Recept
Složení:
- Cibule – 1 ks.
- Česnek – 3 stroužky
- Rajče – 3 ks
- Mrkev – 1 ks
- Pálivá paprika – 1 ks.
- Celer – 1 stonek
- Špenát – 1 svazek
- Vaječný žloutek – 4 ks.
- Olivový olej – 2 polévkové lžíce.
- Sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Příprava:
- Cibuli a mrkev je třeba oloupat a nakrájet. Celer se nakrájí na malé kousky. Pánev postavíme na oheň a trochu ji zahřejeme, přidáme olivový olej a poté nakrájenou zeleninu: cibuli, mrkev a celer. Za stálého míchání dusíme několik minut.
- Špenát opláchněte a nasekejte. Stroužek česneku nasekejte najemno. Rajčata nakrájejte na malé kostičky. Do dušené zeleniny přidejte špenát, česnek, rajčata a nakrájenou feferonku. Dusíme ještě několik minut.
- Dušenou zeleninu zalijte vroucí vodou a vařte asi půl hodiny. Přidejte oblíbené koření, sůl a mletý černý pepř.
- V misce rozšlehejte žloutky a přidejte je do vroucí polévky. Vařte dalších 5-10 minut.
Polévku můžete podávat s opečenými krutony utřenými s česnekem a opečenými na olivovém oleji.