Vařená rýže je jednou z nejoblíbenějších příloh, proto ji hospodyňky často vaří. Ne každý však zná nuance s pokličkou, o kterých je třeba vědět.
Aby byla rýže chutná, musí být správně uvařená, ale nejprve je třeba kroupy umýt a pak uvařit. Často však vyvstává otázka – je nutné při vaření rýže uzavřít pokličku hrnce?
Mnozí doporučují vařit kroupy v uzavřeném hrnci. Pak ale nastává problém: voda pod pokličkou začne pěnit a vytékat z hrnce. Proto se poklička často otevírá, což ale může vést k vysušení rýže.
Co v takové situaci dělat? Rýži je skutečně lepší vařit v uzavřeném hrnci, a abyste se vyhnuli problémům s vařením, může být nejlepším řešením použití multifunkčního vařiče.
Pokud multicooker nemáte, zvolte hrnec, který poskytne dostatek prostoru pro vaření vody, tvorbu pěny a únik páry po nabobtnání krupice. Je důležité zvolit hrnec se silným dnem a stěnami, aby se zabránilo přichycení.
Důležité je také dodržet správný poměr krup a vody, aby rýže byla křehká, nikoliv suchá nebo rozvařená.
Nejchutnější brambory, jaké jste ještě neochutnali: tajná přísada, která promění pokrm v oblíbený v restauraci
Kuchaři se podělili o své tajemství: jak nahradit česnek v pokrmu, aby nepřišel o svou pikantní chuť.