Tajemství šéfkuchařů: jak nakrájet cibuli na kostičky, půlkolečka a kroužky

Pokud nevíte, jak nakrájet cibuli do polévky, můžete tímto poměrně jednoduchým postupem ztratit spoustu času. Je čas udělat změnu.

S největší pravděpodobností netušíte, jak nakrájet cibuli na kolečka opravdu správně / My koláž ze snímků obrazovky

Nezkušení hostitelé a hostitelky často zapomínají, jak správně krájet cibuli na různé pokrmy v polokruzích, kolečkách a kostce. Existuje několik kulinářských tajemství, která pomohou proměnit krájení této zeleniny ve snadnou „hru“.

Šéfkuchaři se podělili o několik kulinářských tajemství – pokud je při vaření využijete, můžete si vážně ulehčit práci. Ďábel se skrývá v detailech – právě drobné změny v technice krájení jsou tím největším rozdílem. Pojďme jim přijít na kloub.

Jak krájet cibuli na půlkolečka

Cibuli rozkrojte napůl, odřízněte část dna a ocasu. Poté cibuli nakrájejte počínaje ocáskem. Nejdůležitější je ohnout prsty tak, aby stály kolmo k povrchu cibule – tak můžete zeleninu krájet rychle a pravděpodobnost, že se říznete, je nulová.

Zde je návod, jak nakrájet cibuli na pilaf – jen nedělejte příliš tenká půlkolečka. Nezapomeňte, že v tomto pokrmu by měla být zelenina cítit, proto vše krájejte poměrně nahrubo. Některé hospodyňky také krájejí cibuli na půlkolečka, nikoliv na kostičky, na smažení.

Jak nakrájet cibuli na kostičky

Cibuli rozkrojte napůl, odřízněte přebytečné části na straně, kde byly kořeny, a odstraňte ocásek. Udělejte zářezy od spodní části zeleniny až k jejímu vrcholu (šířka závisí na tom, jak malé kostičky chcete mít). Hlavní věc – nedosahujte nožem asi 5-6 milimetrů k okraji kořenové části. To je tajemství, jak nakrájet cibuli najemno a bez problémů – při této technice se cibule nerozpadne, vyhnete se nervozitě a budete moci získat kostičky, které potřebujete.

Pokud jsou řezy správně provedeny podélně, můžete cibuli bezpečně rozříznout napříč tolikrát, kolikrát potřebujete. Čím více podélných a příčných řezů provedete, tím jemnější budou vaše plátky.

Zde se dozvíte, jak nakrájet cibuli na smažení najemno, abyste si mohli připravit například skvělou polévku. Ačkoli stejným způsobem se krájí cibule i do některých oblíbených salátů, jako je například vinaigrette nebo olivier. Nejdůležitější je nezapomenout správně držet prsty a včas je oddálit od čepele nože.

Dokonalé cibulové kroužky – jak profesionálně krájet zeleninu

Z jedné strany oloupané cibule odřízněte malý kousek, abyste mohli zeleninu pohodlně položit na krájecí plochu. Odřízněte přebytečnou část zepředu i zezadu a právě ze zadní strany nakrájejte cibuli na kroužky.

Nyní již víte, jak správně krájet cibuli na smažení, například na gril – takto se tato zelenina krájí na kebab.

Dříve My vysvětlil, jak krájet cibuli bez slz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: