Foto: z otevřených zdrojů
Může se podávat jako samostatný předkrm, jako příloha k přílohám nebo dokonce – vzít si ho s sebou na svačinu.
Kuřecí a houbový chléb je delikátní dietní pokrm, který překvapí vaši rodinu. Můžete ho podávat jako samostatný předkrm, jako přílohu k jídlu nebo si ho dokonce vzít s sebou na svačinu.
Jak připravit jemný masový chléb s houbami a zeleninou, vypráví RBC-Ukrajina s odkazem na kanál YouTube „Vaření s šéfkuchařem“.
Recept
Složení:
- Kuřecí řízek – 600 g
- Vejce – 1 ks.
- Žampiony – 250 g
- Mrkev – 2 ks
- Sůl, koření, bylinky – podle chuti
- Cibule – podle potřeby
Příprava:
- Kuřecí řízky nakrájejte na kousky a umelte je na masovém strojku. Pokud je možné použít hotové mleté maso, tento krok vynechejte. Do mletého masa přidejte sůl, vejce a oblíbené koření podle vlastní chuti.
- Vše dobře promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a mleté maso pošlete do lednice alespoň na hodinu.
- Očistěte houby, nakrájejte je na středně velké kousky. Vložíme je na rozehřátou, ale suchou pánev a na středním plameni je smažíme, dokud se neodpaří vlhkost. Nakonec můžete houby trochu osolit.
- Mrkev nakrájejte na kostičky nebo nastrouhejte.
- Mleté maso vyndejte z lednice, přidejte houby, mrkev, oblíbené bylinky a dobře promíchejte.
- Mleté maso rozdělíme na dvě části. Jednu z nich položíme na potravinovou fólii a srolujeme do husté klobásy a okraje zafixujeme.
- Získaný polotovar zabalíme do fólie. Stejným způsobem vytvarujte druhý bochánek. Na oheň postavte pánev, do které se chléb vejde, a přiveďte ji k varu.
- Do vroucí vody přendejte polínko a vařte asi 45 minut. Uvařený chléb vyjměte, nechte vychladnout, odstraňte fólii a alobal.
- Před podáváním nakrájejte na porcované kousky.