Jakou přísadu přidává téměř každý: nikdy by se neměla dávat do marinády.

Některé přísady nejsou pro marinování masa vhodné a kazí jeho chuť.

Nepřidávejte tyto ingredience do marinády na maso / depositphotos.com

S příchodem léta začíná sezóna grilování. naši občané si vybírají dobré druhy masa na kebab a hledají úspěšné recepty na marinády. Ne všechny produkty by se však měly používat k marinování. Některé přísady způsobují, že maso zhořkne a ztvrdne, a kazí tak požitek z pokrmu.

Co by se nemělo přidávat do marinády na kebab

Do těchto výrobků se nevyplatí maso marinovat. Zkazí se chuť kebabu a konzistence bude tvrdá.

  • Ocet. Důvodem, proč by se do kebabu neměl přidávat ocet, je vliv kyseliny na maso. Nadbytek octa, citronové šťávy, rajčatového protlaku a dalších kyselých produktů způsobuje, že vepřové maso je tuhé a „gumové“.
  • Kyselé ovoce a bobule. Nedoporučuje se přidávat je do marinády ve velkém množství ze stejného důvodu jako ocet. Ovocná chuť může masu prospět jen v malých dávkách.
  • Bylinky a suché koření. Recepty na marinády často obsahují nasekané bylinky, zelenou cibuli a směs suchého koření. Přesto se je však nevyplatí používat. Takové přísady se při pečení na ohni spálí a dodají pokrmu spálenou chuť.
  • Majonéza. Proč nelze do šašliku přidat majonézu? Jde totiž o studenou omáčku, kterou nelze tepelně upravovat. Při smažení na ohni se majonéza rozpadne na ingredience a začne se připalovat. Kromě toho jsou zdravotní účinky takového pokrmu velmi sporné.
  • Sůl. Maso nesolte dlouho před vařením. Sůl je lepší přidávat až těsně před pečením nebo během něj, jinak z masa „vytáhne“ šťávu a vysuší ho.
  • Cukr. V malém množství cukr zlepšuje kvalitu kebabu a dodává mu příjemnou karamelovou chuť. Pokud to však přeženete, částečky cukru se změní v karamel a na ohni se spálí.

Pamatujte také na základní pravidlo marinování – čím mladší maso, tím kratší dobu by mělo být v omáčce a naopak. Staré a tuhé vepřové maso se doporučuje marinovat alespoň 2 hodiny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: