Foto: z otevřených zdrojů
Klíčem k vaření je těsto nepřevařit.
Týden Maslenica pokračuje. V tomto období Ukrajinci vaří spoustu různých dobrot. Mezi ně patří i knedlíky. Ukrajinský šéfkuchař Volodymyr Jaroslavskij se podělil o rodinný recept na sypké knedlíky vařené s kefírem a bez přidání vajec, píše TSN.ua.
Recept na chutné knedlíky
Ingredience
Na těsto:
- 300 ml kefíru
- 480-530 g mouky
- 8 g jedlé sody nebo 10 g prášku do pečiva
- špetka soli
Na nádivku:
- 1 balení sýra
- 1 malé vejce nebo žloutek
- 50 g cukru
Příprava
- Je důležité, aby byl kefír na těsto kyselý. Kefír nalijte do mísy a přidejte jedlou sodu. Rychle promíchejte a poté přidejte mouku. Uhněťte těsto.
- Těsto rozválejte na váleček a přidejte trochu mouky. Poté ho nakrájejte na malé „puky“ a rukama rozevřete, abyste vytvořili plochý, kulatý výrobek.
- Na „puky“ dejte náplň a vytvarujte knedlíky.
- Z improvizovaných materiálů – hrnce a gázy – vytvořte parní lázeň a položte na ni knedlíky. Vařte 5 minut a knedlíky přikryjte lokhanou.