Těstovité knedlíky na kefíru: recept od slavného šéfkuchaře

Foto: z otevřených zdrojů

Klíčem k vaření je těsto nepřevařit.

Týden Maslenica pokračuje. V tomto období Ukrajinci vaří spoustu různých dobrot. Mezi ně patří i knedlíky. Ukrajinský šéfkuchař Volodymyr Jaroslavskij se podělil o rodinný recept na sypké knedlíky vařené s kefírem a bez přidání vajec, píše TSN.ua.

Recept na chutné knedlíky

Ingredience

Na těsto:

  • 300 ml kefíru
  • 480-530 g mouky
  • 8 g jedlé sody nebo 10 g prášku do pečiva
  • špetka soli

Na nádivku:

  • 1 balení sýra
  • 1 malé vejce nebo žloutek
  • 50 g cukru

Příprava

  1. Je důležité, aby byl kefír na těsto kyselý. Kefír nalijte do mísy a přidejte jedlou sodu. Rychle promíchejte a poté přidejte mouku. Uhněťte těsto.
  2. Těsto rozválejte na váleček a přidejte trochu mouky. Poté ho nakrájejte na malé „puky“ a rukama rozevřete, abyste vytvořili plochý, kulatý výrobek.
  3. Na „puky“ dejte náplň a vytvarujte knedlíky.
  4. Z improvizovaných materiálů – hrnce a gázy – vytvořte parní lázeň a položte na ni knedlíky. Vařte 5 minut a knedlíky přikryjte lokhanou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: