Jednoduchý japonský způsob, jak připravit lososa desetkrát chutnějšího: ikonický recept

Foto: z veřejných zdrojů

Tento pokrm je neuvěřitelně snadné připravit doma.

Solený losos Shiozake je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších japonských rybích pokrmů. Je to jednoduchý, ale chuťově výrazný pokrm, který si můžete vychutnat k snídani, obědu nebo večeři, a protože se připravuje pouze ze tří ingrediencí, je jeho domácí příprava neuvěřitelně snadná, píše časopis Parade.

Shiozake se vyrábí z lososa a soli, k očištění ryby se přidává saké. Často je součástí tradiční japonské snídaně.

Kromě toho je solený losos všestrannou přísadou, která se objevuje také v lunchbox bento, onigiri (japonské rýžové kuličky), lososové smažené rýži a okayu (japonská rýžová kaše).

Jak si doma připravit japonského nakládaného lososa

Ingredience

  • Filet z lososa (nejlépe silnější a méně tučný),
  • sůl
  • sake.

Příprava:

  1. Nejprve lososa naložte na 10 minut do saké, abyste odstranili nežádoucí rybí pachy a zvýraznili chuť ryby. Po marinování filety osušte papírovými utěrkami, aby na nich dobře ulpěla sůl.
  2. Lososa vydatně posypte solí ze všech stran, zvláštní pozornost věnujte kůži. Osolené filety pevně zabalte do vrstev papírových utěrek nebo je uložte do vzduchotěsné nádoby a poté je uložte do chladničky alespoň na dva dny.
  3. Když je losos připraven ke konzumaci, jednoduše ho ogrilujte nebo osmažte na pánvi, dokud není propečený podle vašich představ a kůže není křupavá.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: