Jak odstranit antibiotika z kuřete: namočte ho do této marinády

Poradíme vám, jak doma odstranit antibiotika z kuřete, pokud pochybujete o jeho kvalitě.

Jak odstranit antibiotika z kuřete / depositphotos.com

Kuřecí maso patří v dnešní době k nejoblíbenějším. Je nenáročné na žaludek, rychle se připravuje a je relativně levné. Mnoho lidí se však kuřecího masa kupovaného v obchodě obává, protože předpokládá, že může být „napěchované“ antibiotiky a dalšími nebezpečnými látkami. Existuje několik jednoduchých a účinných způsobů, jak hormony a antibiotika z masa odstranit doma.

Jak se zbavit antibiotik v kuřecím mase

Zda jsou v kuřeti, které jste si přinesli z obchodu, antibiotika, nezjistíte. Můžete se spolehnout pouze na poctivost výrobce – že maso z pultu neobsahuje škodlivé látky.

Předpokládá se, že kuřecí maso, které se prodává v obchodě, je bezpečné – podle hygienických požadavků je množství hormonů a antibiotik v mase normalizováno. Pokud však výrobek koupíte v některých neautorizovaných prodejnách, teoreticky můžete koupit nekvalitní výrobek. V každém případě, pokud máte pochybnosti o kvalitě masa – bez ohledu na to, kde bylo zakoupeno – existuje několik jednoduchých způsobů, jak se nebezpečných látek zbavit:

  • Před vařením maso namočte

Drůbež (nebo jiné maso) namočte do vody, obyčejné nebo minerální, alespoň na 1 hodinu.

Můžete si připravit marinádu: do vody přidejte trochu soli (3-4 lžíce) nebo citronové šťávy (2-3 lžíce), případně 0,5 lžičky kyseliny citronové – voda „vytáhne“ škodlivé látky.

  • Vaření masa v sekundárním vývaru

Vaření v sekundárním vývaru také pomáhá zbavit se „příměsí“ – po uvaření maso vařte 10 minut, pak vývar slijte, přidejte čistou vodu a vařte jako obvykle. Některé hospodyňky dokonce nevaří na druhém, ale na třetím vývaru.

Před vařením odstraňte z jatečně upraveného těla nebo masa kůži a tuk – obsahují nejvíce škodlivých látek.

  • Maso raději pečte než smažte

Tepelná úprava při vysokých teplotách také pomáhá zbavit se škodlivých látek. Před pečením, jak již bylo uvedeno, odstraňte kůži a tuk a také všechny vnitřnosti. Ptáka nebo maso umístěte tak, aby tuk odtékal do plechu a nevstřebával se zpět do masa.

Již dříve jsme vám řekli, jaké maso je nejzdravější – na výběr jsou tři druhy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: