Jaká je hlavní výhoda křepelčích vajec, kdo je musí pravidelně používat a jak správně připravit ptačí dar – se dozvíte v materiálu My.
Křepelčí vejce jsou vhodná pro ty, kteří drží dietu foto: pixabay.com
Křepelčí vejce obsahují nejvíce bioaktivních látek. Aminokyseliny, železo, zinek, fosfor, hořčík, mangan, draslík, vitaminy B1, B2, B12 a A jsou složky, které dělají z křepelčích vajec neuvěřitelně zdravý produkt.
Již dříve My psal o tom, v jakém množství lze pít ochucenou kávu bez újmy na zdraví.
Křepelčí vejce – škodlivost a prospěšnost konzumace
Odborníci doporučují konzumovat křepelčí vejce těm, kteří nejedí maso, a také lidem, jejichž život je spojen s pravidelnou fyzickou námahou. Také tento produkt je potřebný a hubnoucí – vejce nepřidají další kalorie, ale posílí tělo užitečnými látkami. Důležité je, že křepelčí vejce mají nižší obsah cholesterolu než vejce slepičí.
Lékaři také doporučují podávat je dětem každý den – jednomu nebo dvěma batolatům a starší děti mohou sníst až tři vejce. Těhotným ženám se také doporučuje jíst 2-3 křepelčí vejce denně.
Jak uvařit křepelčí vejce – návod krok za krokem
Jak dlouho vařit vejce – záleží na tom, v jaké podobě je chcete jíst. V případě vaření na měkko se doba vaření bude pohybovat v rozmezí 1-2 minut a na stav „natvrdo“ si budete muset počkat déle – 5 minut.
Technologie vaření křepelčích vajec je jednoduchá:
- opatrně vložte vejce na pánev;
- zalijte vodou tak, aby zcela pokryla výrobek;
- přidejte 0,5 lžičky soli;
- postavte pánev s vejci na oheň;
- po uvaření ztlumte oheň a vařte požadovanou dobu.
Nezapomeňte, že na konci procesu je třeba nádobu s vejci rychle sejmout z ohně a vložit pod proud studené vody, naplnit jí pánev a nechat ji 5-10 minut odstát. Takový jednoduchý lifehack vám pomůže snadněji a snáze oloupat vejce ze skořápek.