Foto: z otevřených zdrojů
Tato jemná kuřecí paštika se stane oblíbeným pokrmem celé rodiny, protože je nejen zdravá a chutná, ale také velmi rychlá na přípravu.
Mezi domácími pokrmy existují speciální recepty, které potěší chutí, snadnou přípravou a všestranným použitím. Jedním z nich je jemná kuřecí paštika.
Je ideálním doplňkem snídaně, lehkou svačinkou nebo gurmánským předkrmem na slavnostní tabuli. Lze ji podávat na čerstvé křupavé bagetě, toastu nebo dokonce použít jako náplň do tartaletek. A hlavně – tato paštika je hotová za pouhých 10 minut a její recept je uveden na stránce dushevna_kuhnya.
Recept
Složení:
- Kuřecí řízek 250 g
- Mrkev 1 ks.
- Cibule 1 ks.
- Zakysaná smetana
- Koření
- Sůl
- Pepř
Vaření
- Kuřecí řízky opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, cibuli nakrájejte na libovolné kousky.
- V malém hrnci svařte vodu, trochu ji osolte a vložte do ní kuřecí maso, mrkev a cibuli. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud se maso a zelenina úplně neuvaří.
- Hotové suroviny vložte do mísy mixéru. Přidejte zakysanou smetanu, koření podle chuti a rozmixujte dohladka. V případě potřeby můžete přidat trochu másla nebo olivového oleje pro jemnější texturu.
- Hotovou paštiku přendejte do krásné nádoby, pro efektní servírování ozdobte čerstvými bylinkami nebo semínky granátového jablka.
Tipy:
- Chcete-li krémovější, přidejte při šlehání měkký sýr nebo trochu smetany.
- Pro bohatší chuť můžete cibuli před přidáním do pokrmu osmažit na másle.
- Pokud máte rádi pikantní chuť, zkuste přidat trochu hořčice nebo kapku sójové omáčky.