Jak prodloužit trvanlivost uzenin: užitečné tipy pro ženy v domácnosti

Je důležité uchovávat uzeniny v chladničce, při pokojové teplotě se mohou zkazit během několika hodin.

Jak prodloužit trvanlivost párků / foto depositphotos.com

Doba trvanlivosti uzenin je obvykle uvedena na obalu. Po otevření je důležité nepropásnout okamžik, kdy výrobek již není vhodný ke konzumaci a může být velmi nebezpečný pro vaše zdraví.

Abyste neriskovali, je třeba si zapamatovat několik jednoduchých znaků a pravidel, jak poznat, že se uzenina zkazila.

Trvanlivost balených uzenin

Trvanlivost vakuově balených uzenin je nejdelší. Pokud se neotevřou, zůstávají uzeniny vhodné až po dobu 35 dnů, pokud se skladují v chladničce. V tomto případě by se párky neměly zkazit.

Kolik dní můžete jíst otevřené párky

Pokud byl obal otevřen, závisí trvanlivost párků také na tom, v jakém obalu jsou. Přírodní střívka umožní skladování výrobku v chladničce po dobu přibližně tří dnů. Párky v polyethylenovém obalu vydrží maximálně dva dny. Pokud je obal vyroben z polyamidové látky, zůstanou párky použitelné až deset dní.

Nezapomeňte, že je důležité uchovávat párky v chladničce. Při pokojové teplotě bude trvanlivost hotového výrobku delší, ale syrové párky se zkazí za 3-4 hodiny.

Jak prodloužit trvanlivost uzenin

Obal je nejlepší otevřít až po použití výrobku. Pomůže to prodloužit dobu trvanlivosti.

Syrové salámy můžete poslat do mrazničky. Pro dosažení nejlepšího účinku by měl být výrobek pevně zabalen do potravinářské fólie, fólie, papíru nebo jednoduše vložen do sáčku.

Až do okamžiku použití je nejlepší balení s párky neotvírat / foto depositphotos.comDo okamžiku použití je nejlepší neotevírat balíček s párky / foto depositphotos.com

Při dodržení všech podmínek bude možné kvalitu párků uchovat po dobu několika měsíců a bezpečně používat.

Jak poznat, že se klobása zkazila

Jedním ze znaků, že uzeniny nebo párky již nejsou vhodné, je výskyt štiplavého kyselého zápachu. Na povrchu výrobku se může vytvořit lepkavá nebo kluzká pěna. Některé výrobky ztmavnou nebo dokonce zplesniví.

Tvorba kapiček vlhkosti pod skořápkou může rovněž signalizovat kažení výrobku.

Co znamená, když jsou uzeniny zvrásněné

Pokud se párky při jakékoli tepelné úpravě zkroutí, znamená to, že výrobce přidal do výrobku příliš mnoho vody nebo karagenanu. Jedná se o přírodní želírující látku, která se používá ke zlepšení konzistence uzenin.

Předpokládá se, že karagenan není nebezpečný. Odborníci však varují, že v nadměrném množství může způsobit zánět v trávicím traktu. Proto je třeba dbát zvýšené opatrnosti.

Dříve My psal, čím je užitečný mrkvový čaj, o jeho léčivých vlastnostech.

Možná vás budou zajímat také zprávy:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: