Máslo je jedním z nejoblíbenějších produktů, který se nachází v lednici každého Ukrajince. Lékaři vysvětlili, k jakým změnám v těle dojde, pokud ho budete jíst každý den.
Prozradíme vám, jaké jsou výhody másla a zda je možné tento produkt zařadit do každodenního jídelníčku.
Jaké jsou zdravotní výhody másla?
Máslo obsahuje řadu vitamínů, minerálů a dalších užitečných látek. Jedná se o vitaminy C, A, D, E, K, B2, B6, PP a také minerální látky – hořčík, vápník, sodík, draslík a fosfor. A máslo je také bohaté na polynenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, kyselinu laurovou a tryptofany. Proto je tento výrobek velmi užitečný pro lidské zdraví. Vždyť pomáhá chránit tělo před účinky ultrafialového záření, zpomaluje proces stárnutí, posiluje kosti a stimuluje růst nehtů a vlasů.
Je však třeba mít na paměti, že máslo je poměrně kalorické, takže ti, kteří drží přísné diety, by s ním měli být opatrní. Odborníci upozorňují, že denní norma spotřeby másla by měla být asi 25-30 gramů.
K jakým pozitivním změnám v těle dojde, pokud budete máslo jíst každý den
Látky v něm obsažené účinně bojují proti „špatnému“ cholesterolu a udržují tonus srdce a cév. Jak již bylo zmíněno, máslo posiluje vlasy, nehty a pokožku a chrání ji před předčasným stárnutím.
Máslo má také pozitivní vliv na trávicí procesy a zlepšuje náladu. Tryptofan v něm obsažený se po vstupu do těla přeměňuje na serotonin – hormon radosti a štěstí. Díky obsahu tryptofanu výrobek také zlepšuje kognitivní funkce, zlepšuje paměť a koncentraci a dlouhodobě zvyšuje energii.
S čím je lepší jíst avokádo, aby bylo velmi chutné: 5 možností
Ryba, která by se neměla jíst, přestože se prodává ve všech supermarketech, byla pojmenována.
Byl pojmenován nejoblíbenější nápoj, který obnovuje zdraví jater: zachraňuje před cirhózou a obezitou.