Foto: z veřejných zdrojů
Celé vaření trvá přibližně 35 minut.
Granola je rychlá a snadná snídaně nebo svačina, která dodá tělu energii. Když si ji vyrobíte sami, můžete si upravit množství cukru a vybrat si své oblíbené ingredience, takže bude ještě chutnější.
BBC Good Food zveřejňuje jednoduchý recept na domácí granolu a slibuje, že energizující snídaně obohacená o ovesné vločky, semínka, ořechy a bobuloviny, které jsou zdravé pro srdce, vám zaručeně zajistí dobrý pocit.
Recept
Složení
Na 15 porcí si připravte dvě lžíce rostlinného oleje, 125 ml javorového sirupu, dvě lžíce medu, jednu lžičku vanilkového extraktu, 300 gramů ovesných vloček, 50 gramů slunečnicových semínek, čtyři lžíce sezamových semínek, 50 gramů dýňových semínek, 100 gramů mandlových vloček, 100 gramů sušených bobulí a 50 gramů kokosových hoblin.
Příprava:
- Předehřejte troubu na 150 °C. Ve velké míse smíchejte máslo, javorový sirup, med a vanilku.
- Poté přidejte ostatní ingredience kromě sušeného ovoce a kokosu a vše dobře promíchejte.
- Granolu rozložte na dva plechy a rovnoměrně ji rozprostřete.
- Pečte 15 minut, poté přidejte kokosové hobliny a sušené ovoce a pečte dalších 10-15 minut. Hotovo!!! Granolu můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě až měsíc.