Jak správně péct jídlo ve fólii: 5 tajemství chutné večeře

Na jakou stranu dát alobal, aby se nepřipálil, a co dalšího byste měli o tomto procesu vědět – přečtěte si v článku My.

Kterou stranou péct zeleninu a další potraviny v alobalu / depositphotos.com

Pečení potravin v alobalu je jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy pokrmů. Volí ho příznivci zdravé výživy, protože fólie zachovává užitečné vlastnosti produktů a umožňuje jejich rychlé upečení. My vám poradí, jak správně péct brambory, maso a zeleninu ve fólii.

Dříve jsme hovořili o tom, čím lze nahradit pečicí papír.

Kterou stranou alobalu péct maso nebo jiné potraviny – tipy

Abyste alobal používali správně a vždy získali chutnou večeři, je důležité si uvědomit, že fólie by se neměla používat pro vaření v mikrovlnné troubě.. Lesklý materiál jednoduše odráží mikrovlny a jídlo uvnitř zůstane syrové. Kromě toho může fólie způsobit jiskření.

Užitečný Lifehack: Možná jste to nevěděli, ale existují různé tloušťky fólie, takže je určena pro různé účely:

  • Fólie o tloušťce 9 µm – pouze pro skladování potravin;
  • 11 µm silná fólie – pro pečení v troubě;
  • 14 µm silná fólie – pro grilování nebo rožnění.

Lesklý materiál mimochodem ztrácí své užitné vlastnosti, když přijde do styku s kyselinami. Přestává být schopen chránit před pronikáním vody, tuků, plynů, mikroorganismů a ultrafialového záření. Z tohoto důvodu se nedoporučuje dlouhodobě uchovávat ve fólii potraviny nebo pokrmy s kyselou příchutí.

Jak zařídit, aby se maso nelepilo na fólii – flyhacks

Pokud nechcete po vaření strhávat fólii z jídla, nezapomeňte, že potraviny byste měli balit lesklou stranou dovnitř a matnou stranou ven. Kromě toho je třeba správně balit i výrobky, jako je maso:

  • přeložte list fólie na polovinu;
  • položte maso na jednu polovinu listu;
  • přikryjte druhou polovinou plechu, aby nedošlo k jeho napnutí;
  • okraje zabalte podél delší strany;
  • po stranách udělejte dva stejně pevné švy.

Abyste rychle pochopili, jak péct brambory a maso společně v alobalu, vězte – na alobal byste měli nejprve rozložit zeleninu a poté vepřové, kuřecí nebo hovězí maso. Důležité je také dodržet správnou teplotu při pečení pokrmů – pak se nebudou lepit a nebudou suché.

Optimální teplota trouby pro pečení masa je 170 °C, pro drůbež 160 °C a pro ryby 145 °C. Pokud chcete mít propečenou kůrčičku, rozbalte alobal 5-7 minut před dokončením pokrmu a pokračujte v pečení odkrytý.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: