Na jakou stranu dát alobal, aby se nepřipálil, a co dalšího byste měli o tomto procesu vědět – přečtěte si v článku My.
Kterou stranou péct zeleninu a další potraviny v alobalu / depositphotos.com
Pečení potravin v alobalu je jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy pokrmů. Volí ho příznivci zdravé výživy, protože fólie zachovává užitečné vlastnosti produktů a umožňuje jejich rychlé upečení. My vám poradí, jak správně péct brambory, maso a zeleninu ve fólii.
Dříve jsme hovořili o tom, čím lze nahradit pečicí papír.
Kterou stranou alobalu péct maso nebo jiné potraviny – tipy
Abyste alobal používali správně a vždy získali chutnou večeři, je důležité si uvědomit, že fólie by se neměla používat pro vaření v mikrovlnné troubě.. Lesklý materiál jednoduše odráží mikrovlny a jídlo uvnitř zůstane syrové. Kromě toho může fólie způsobit jiskření.
Užitečný Lifehack: Možná jste to nevěděli, ale existují různé tloušťky fólie, takže je určena pro různé účely:
- Fólie o tloušťce 9 µm – pouze pro skladování potravin;
- 11 µm silná fólie – pro pečení v troubě;
- 14 µm silná fólie – pro grilování nebo rožnění.
Lesklý materiál mimochodem ztrácí své užitné vlastnosti, když přijde do styku s kyselinami. Přestává být schopen chránit před pronikáním vody, tuků, plynů, mikroorganismů a ultrafialového záření. Z tohoto důvodu se nedoporučuje dlouhodobě uchovávat ve fólii potraviny nebo pokrmy s kyselou příchutí.
Jak zařídit, aby se maso nelepilo na fólii – flyhacks
Pokud nechcete po vaření strhávat fólii z jídla, nezapomeňte, že potraviny byste měli balit lesklou stranou dovnitř a matnou stranou ven. Kromě toho je třeba správně balit i výrobky, jako je maso:
- přeložte list fólie na polovinu;
- položte maso na jednu polovinu listu;
- přikryjte druhou polovinou plechu, aby nedošlo k jeho napnutí;
- okraje zabalte podél delší strany;
- po stranách udělejte dva stejně pevné švy.
Abyste rychle pochopili, jak péct brambory a maso společně v alobalu, vězte – na alobal byste měli nejprve rozložit zeleninu a poté vepřové, kuřecí nebo hovězí maso. Důležité je také dodržet správnou teplotu při pečení pokrmů – pak se nebudou lepit a nebudou suché.
Optimální teplota trouby pro pečení masa je 170 °C, pro drůbež 160 °C a pro ryby 145 °C. Pokud chcete mít propečenou kůrčičku, rozbalte alobal 5-7 minut před dokončením pokrmu a pokračujte v pečení odkrytý.