Chutnější už to být nemůže: recept na roládu s vejcem a sýrem

Foto: z otevřených zdrojů

Rolka je velmi vydatná a chutná.

Chutných svačinek není nikdy dost a kuchařská blogerka Katerina Movchan navrhuje přidat do své kuchařky další recept, kterým potěšíte nejen své blízké, ale také překvapíte hosty svým talentem.

Předkrmové rolky s vejcem a sýrem

Složení: 1:

  • vejce – 5 ks
  • tvrdý sýr – 100 gr;
  • zakysaná smetana – 120 g;
  • Italské bylinky – 0,5 lžičky l;
  • sůl a pepř podle chuti
  • smetanový tavený sýr – 4 ks
  • česnek – 4 stroužky;
  • majonéza – 2 polévkové lžíce;
  • malý svazek nasekaného kopru.

Příprava:

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů (režim horní-dolní s konvekcí). V míse rozšlehejte vejce, přidejte sůl, pepř, italské bylinky a promíchejte. Poté přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr, dobře promícháme.
  2. Na plech položíme pergamen, nalijeme směs vajec a syrovátky, rozetřeme ji na pergamen a snažíme se vytvořit rovnoměrný obdélník.
  3. Pečte 10 minut v troubě.
  4. Na pracovní plochu položte další pergamen. Koláč otočte, odstraňte pergamen a nechte vychladnout.
  5. Na náplň nastrouhejte tavený sýr a česnek na jemném struhadle. Přidáme najemno nasekaný kopr, majonézu a pepř. Promíchejte.
  6. Náplň rozetřeme po povrchu vaječného tvarohu a srolujeme do rolády.
  7. Roládu zajistěte pergamenem na pečení a dejte ji na 30-40 minut do lednice. Poté ji nakrájejte na porce a podávejte.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: