Foto: z otevřených zdrojů
Rolka je velmi vydatná a chutná.
Chutných svačinek není nikdy dost a kuchařská blogerka Katerina Movchan navrhuje přidat do své kuchařky další recept, kterým potěšíte nejen své blízké, ale také překvapíte hosty svým talentem.
Předkrmové rolky s vejcem a sýrem
Složení: 1:
- vejce – 5 ks
- tvrdý sýr – 100 gr;
- zakysaná smetana – 120 g;
- Italské bylinky – 0,5 lžičky l;
- sůl a pepř podle chuti
- smetanový tavený sýr – 4 ks
- česnek – 4 stroužky;
- majonéza – 2 polévkové lžíce;
- malý svazek nasekaného kopru.
Příprava:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů (režim horní-dolní s konvekcí). V míse rozšlehejte vejce, přidejte sůl, pepř, italské bylinky a promíchejte. Poté přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr, dobře promícháme.
- Na plech položíme pergamen, nalijeme směs vajec a syrovátky, rozetřeme ji na pergamen a snažíme se vytvořit rovnoměrný obdélník.
- Pečte 10 minut v troubě.
- Na pracovní plochu položte další pergamen. Koláč otočte, odstraňte pergamen a nechte vychladnout.
- Na náplň nastrouhejte tavený sýr a česnek na jemném struhadle. Přidáme najemno nasekaný kopr, majonézu a pepř. Promíchejte.
- Náplň rozetřeme po povrchu vaječného tvarohu a srolujeme do rolády.
- Roládu zajistěte pergamenem na pečení a dejte ji na 30-40 minut do lednice. Poté ji nakrájejte na porce a podávejte.