Jak poznat, že se mleté maso zkazilo: 3 jasné příznaky

Poradíme vám, jak poznat, že se mleté maso zkazilo, když bylo v mrazáku, v lednici nebo přímo z obchodu.

Jak odhalit zkažené mleté maso – lifehacks / depositphotos.com

Nádivka je masný výrobek, ze kterého lze připravit spoustu různých pokrmů, ale někdy se nám v obchodě prodává ne zcela čerstvé zboží. Také mleté maso může dát bohu duši, když leží v lednici nebo mrazáku. Agentura My zjistila, jak během 5 minut poznat, zda je mleté maso zkažené, nebo ne.

Jak poznat, že se kuřecí mleté maso zkazilo

Kuřecí mleté maso je ideální pro přípravu řízků, masových kuliček a dokonce i lasagní. Existují však příznaky, které vám přesně napoví, že je lepší z tohoto výrobku nic nevařit:

  • zápach – Pokud je mleté maso cítit nakysle, je určitě prošlé, protože čerstvé maso má neutrální chuť;
  • barva – šedá, zelená, hnědá a jakýkoli jiný odstín je neklamnou známkou zastaralého výrobku;
  • konzistence – Mleté kuřecí maso by mělo být pevné, ne slizké a nemělo by se rozpadat v rukou.

Mleté kuře můžete posoudit vizuálně – pokud jsou kousky stočeného masa hladké, lesklé, bez zvláštních skvrn a fleků, znamená to, že výrobek je čerstvý. V opačném případě jej odmítněte koupit.

Jak zjistit, že se mleté vepřové maso zkazilo

V případě vepřového masa „fungují“ stejná pravidla jako u kuřecího – příznaky zkaženého výrobku jsou stejné. Pokud vidíte, že mleté vepřové maso zešedlo nebo zezelenalo, je příliš měkké na dotek, je cítit zkaženým nebo kyselým masem, pak ho s největší pravděpodobností nelze použít. Elementární kontrola pomocí přírodních receptorů vám pomůže odhalit prošlé vepřové maso, stejně jako jak pochopit, že se zkazilo mleté hovězí maso.

Jak poznat, že se zkazilo mražené mleté maso

Mnoho hospodyněk „v záloze“ nechává mleté maso v mrazáku, aby z něj později něco uvařily. Zřídka, ale přece se stává, že výrobek ztratí svou čerstvost, proto je důležité vědět, jak pochopit, že se mleté maso v mrazáku zkazilo.

Po rozmrazení (nebo i během něj) ucítíte nepříjemný zápach zkaženého masa. Bude poměrně silný – nebudete ho moci přehlédnout. Pokud zkontrolujete nádobu s mletým masem, můžete také zjistit, že výrobek má skvrny jiné barvy, než je přirozená barva masa – to bude také argument proti použití polotovarů.

Tyto znalosti jsou nezbytné, abyste neztráceli čas, protože není těžké vysvětlit, jak pochopit, že mleté maso je při smažení zkažené – začnete smažit zatuchlé maso a celá kuchyně, a dokonce i celý byt, se naplní příšernou hnilobnou vůní. Budete muset mleté maso vyhodit, umýt pánev, vyvětrat místnost a uvařit jiný pokrm nebo běžet do obchodu pro nové výrobky. Je lepší okamžitě věnovat pozornost varovným příznakům a nevhodného výrobku se zbavit.

V případě, že se jedná o výrobek, který je v rozporu s právními předpisy, je nutné, abyste si přečetli článek:

My doporučuje k pochopení této problematiky používat čich, zrak a hmat – neměli byste zjišťovat, jak chutná zkažené mleté maso. Nebudete cítit nic příjemného, ale riskujete otravu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: