Vzkaz pro hostitelky: Čím nahradit máslo a rostlinný olej při pečení?

Prozradíme vám, čím nahradit máslo nebo rostlinný olej, a také proč a kdy byste měli hledat alternativu.

Máslo a rostlinný olej můžete nahradit různými produkty / depositphotos.com

Každé hostitelce se někdy stalo neštěstí – začala péct a v průběhu pečení zjistila, že požadovaná surovina není k dispozici. Kromě toho existují site, kdy určitý výrobek (například máslo) použít nemůžete – uškodil by lidem s individuální intolerancí laktózy.

Čím nahradit máslo v pečeném jídle a co dělat, když není k dispozici rostlinný olej – přečtěte si v materiálu.

Čím nahradit máslo v muffinech a jiném pečivu

Je důležité si uvědomit, že taková alternativa je možná pouze v případě těsta – pro přípravu krému nebo polevy je lepší použít pouze takový výrobek. Faktem je, že máslo je zahušťovadlo, bez něhož bude struktura těsta narušena a pečivo nevyjde tak, jak jste chtěli.

Pokud nevíte, čím nahradit máslo v pískovém, listovém, kynutém nebo jiném těstě, vyzkoušejte následující možnosti:

  • přepuštěné máslo – po zahřátí výrobku zůstane mléčný tuk, laktóza zmizí a výrobek získá neuvěřitelnou krémovou chuť;
  • rostlinný, kokosový, arašídový, kukuřičný a olivový olej – ideální pro recepty s pp a pro osoby s intolerancí laktózy;
  • Řecký jogurt a zakysaná smetana – lze použít, pokud nejsou problémy se stravitelností mléčných výrobků.

Můžete také použít ovocné a zeleninové pyré – je vhodné, pokud potřebujete snížit obsah kalorií v pečivu.

Čím lze nahradit rostlinný olej při pečení – možnosti

Alternativu k tomuto výrobku můžete hledat, pokud chcete svému pečivu dodat krémovou chuť, vůni a vytvořit jemnější strukturu. Počítejte s tím, že přidáním „těžšího“ výrobku se zvýší kalorický obsah bábovky nebo koláče. Možnosti náhrad jsou následující:

  • běžné máslo nebo přepuštěné máslo;
  • řecký jogurt nebo zakysaná smetana;
  • ovocná a zeleninová pyré.

Poslední bod je navíc ideální, pokud se stravujete správně, nechcete kalorie navíc a obecně si přejete získat „snadné“ pro žaludek a postavu pečivo.

Jak nahradit máslo rostlinným olejem a naopak

Nezapomeňte, že nejdůležitějším pravidlem je dodržovat poměry, abyste nepokazili strukturu těsta. Kokos, rozpuštěné máslo, řecký jogurt a zakysaná smetana nahradí máslo (a nahradí je) v poměru 1:1.

Slunečnicový olej, olivový olej, kukuřičný olej, arašídový olej – Poměr 10:8, kde je méně rostlinného produktu než produktu másla, např:

  • 10 g másla – 8 g rostlinného oleje;
  • 50 gramů másla – 40 gramů rostlinného oleje;
  • 100 gramů másla – 80 gramů rostlinného oleje;
  • 200 gramů másla – 160 gramů rostlinného oleje.

Jako náhradu můžete použít také margarín v poměru 1:1, ale nezapomeňte, že takový výrobek obsahuje škodlivé transmastné kyseliny a neměli byste se jím nechat unést – je lepší zvolit zdravější alternativu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: