Jednoduché tipy – v článku My.
foto depositphotos.com
Aromatická káva už dávno není jen povzbuzujícím nápojem a stala se součástí určitého rituálu. Mnoho lidí pečlivě přistupuje jak k výběru kávy, tak ke způsobu její přípravy.
V tomto článku vám My prozradí, jak nejlépe aromatický nápoj připravit a proč by se instantní káva neměla zalévat vroucí vodou.
Tajemství instantní kávy
Odpověď na otázku, proč se káva nesmí vařit, je velmi jednoduchá: příliš horká voda zesiluje aroma a chuť nepřirozených přísad, které jsou v produktu obsaženy.
Je tedy možné vařit instantní kávu ve studené vodě? Uvažujme schéma, které vysvětlí, jak správně zalévat instantní kávu.
- Obsah sáčku vysypte do šálku.
- Přidejte jednu polévkovou lžíci studené vody.
- Promíchejte.
- Teprve potom přidejte horkou vodu.
Při tomto způsobu se chuť kávy rozvine mnohem lépe a jemněji.
foto: gettyimages.com
Jak připravit mletou kávu
Pokud nemáte po ruce kávovar nebo turbínu, můžete si připravit mletou kávu do obyčejného šálku. Je lepší ji předehřát propláchnutím vroucí vodou.
- Mletou kávu nasypte do nádoby.
- Zalijte ji horkou vodou.
- Vrchní část přikryjte speciální pokličkou nebo talířkem.
- Nechte několik minut louhovat.
Pokud mletou kávu zalijete vroucí vodou a ihned vypijete, pocítíte, že se její chuť zhorší. Je lepší nechat aroma a chuť rozvinout tím, že počkáte o něco déle.
Odborníci doporučují vařit kávu při teplotách mezi 90 a 96 °C.