Existuje několik lifehacků, které váš pokrm zachrání.
Před smažením ryb je třeba pánev dobře rozehřát / foto depositphotos.com
Snad každá hostitelka ví, jak smažit ryby, ale ne každá tuší, že existuje několik tajemství, díky kterým bude váš pokrm jednoduše chutný a hlavně se nepřichytí k pánvi.
My radí, jak správně smažit ryby na pánvi.
Jak správně smažit ryby – důležité rady
Ryby jsou produktem, který se na pánvi nejčastěji připaluje. A to jen proto, že hospodyňky neznají některé jemnosti. Takže vám to řekneme:
- Rozpalte pánev na vysokém ohni;
- nalijte „štědré“ množství oleje;
- ponořte rybu do mouky a vejce;
- vložte ji na pánev;
- snižte teplotu.
Další tip, jak smažit ryby, aby se nepřipálily – udělejte do ní několik podélných zářezů. Nejenže se kosti propečou, ale i samotný produkt bude šťavnatější, aniž by došlo k černému zuhelnatění.
Co dělat, aby se ryby nepřichytily k pánvi – pamatujte si toto
Už jsme zjistili, proč se ryby lepí na pánev. Nyní si povíme, proč se při smažení ryby rozpadají. Tajemství, jak už napsal My výše, je v množství oleje. Čím více ho bude – tím větší je šance, že výsledný pokrm bude celistvý a chutný. Nebojte se, že ryba všechen olej vstřebá a vy skončíte s příliš mastným produktem.
Obecně platí, že ryby není tak těžké uvařit, pokud poslechnete rady zkušených hostitelek. Pokud vše uděláte podle receptu, vaše domácnost si bude olizovat prsty a žádat další.