Kotlety se zelím a kuřecím masem: neobvyklý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Tyto řízky jsou neuvěřitelně chutné a velmi snadné na přípravu.

Pokud hledáte způsob, jak zpestřit svůj jídelníček, zkuste uvařit řízky se zelím a kuřecím masem – skutečný objev pro ty, kteří ocení nestandardní kombinace chutí.

Tyto řízky jsou neuvěřitelně chutné a velmi snadné na přípravu, takže jsou ideální pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli. Recept na tento úžasně chutný pokrm byl sdílen na stránce receptoria1.

Recept

Složení:

  • Zelí 500 g
  • Kuřecí řízek 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Vejce 1 ks.
  • Krupice 2 polévkové lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření

Vaření

  1. Kapustu vložte do mixéru, rozdrťte a přendejte do velké mísy.
  2. Dále přidejte půl kilogramu kuřecích filetů, předem rozdrcených na konzistenci, kterou máte rádi.
  3. Také nakrájejte a přidejte 2 středně velké cibule.
  4. Všechny připravené suroviny smíchejte, osolte, opepřete a okořeňte. Poté přidáme 1 slepičí vejce a krupici. Dobře promíchejte, aby byla směs homogenní.
  5. Směs nechte 20 minut louhovat. Tento krok umožní, aby se ingredience lépe spojily a krupice mírně nabobtnala, což napomůže tvarování řízků.
  6. Začněte smažit řízky. Smažte je z obou stran po dobu asi 3 minut, dokud se neobjeví pěkná zlatavá kůrčička. Když jsou řízky hotové, podlijte je trochou vody a na 2 min je přikryjte pokličkou – díky tomu budou měkčí a šťavnatější.

Tyto zelné a kuřecí řízky jsou dokonalým příkladem toho, jak lze kombinovat tradiční suroviny s originálním přístupem a vytvořit tak pokrm, který překvapí i ty nejnáročnější gurmány.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: