Masové kuličky v rajčatové omáčce: klasický recept

Foto: z otevřených zdrojů

Chutný pokrm s minimální námahou

Karbanátky z mletého masa a husté omáčky se hodí téměř k jakékoli příloze: bramborové kaši, těstovinám nebo rýži.

Z hotového mletého masa vytvarujte karbanátky, upečte je v troubě a poté je podusíte v rajčatové omáčce se zeleninou.

Recept

Složení:

  • mleté kuřecí maso – 500 gr;
  • cibule – 1 ks;
  • strouhanka – 3 polévkové lžíce;
  • mletý černý pepř;
  • sůl;
  • rostlinný olej.
  • Rajčatová omáčka:
  • cibule – 1 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • česnek – 2 stroužky;
  • rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce;
  • voda – 200 ml;
  • bobkový list – 2 ks;
  • mletý černý pepř;
  • sůl;
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. K mletému masu přidejte cibuli, strouhanku, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
  3. Vytvarujte malé kuličky, které vložte do formy na pečení vymazané rostlinným olejem.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20-25 minut.
  5. Na omáčku: oloupejte cibuli, česnek a mrkev, cibuli a česnek nakrájejte najemno a mrkev nastrouhejte nahrubo.
  6. Na pánvi s rozehřátým rostlinným olejem osmahněte cibuli a česnek do měkka, pak přidejte mrkev a smažte dalších pět minut. Zalijte horkou vodou, přidejte rajčatový protlak, bobkový list, mletý černý pepř, osolte, promíchejte a dvě minuty povařte. Do pánve s omáčkou vložíme masové kuličky, promícháme a na mírném ohni se zavřenou pokličkou dusíme 3-5 minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: