Foto: z otevřených zdrojů
Chutný pokrm s minimální námahou
Karbanátky z mletého masa a husté omáčky se hodí téměř k jakékoli příloze: bramborové kaši, těstovinám nebo rýži.
Z hotového mletého masa vytvarujte karbanátky, upečte je v troubě a poté je podusíte v rajčatové omáčce se zeleninou.
Recept
Složení:
- mleté kuřecí maso – 500 gr;
- cibule – 1 ks;
- strouhanka – 3 polévkové lžíce;
- mletý černý pepř;
- sůl;
- rostlinný olej.
- Rajčatová omáčka:
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- česnek – 2 stroužky;
- rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce;
- voda – 200 ml;
- bobkový list – 2 ks;
- mletý černý pepř;
- sůl;
- rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.
Příprava:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- K mletému masu přidejte cibuli, strouhanku, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
- Vytvarujte malé kuličky, které vložte do formy na pečení vymazané rostlinným olejem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20-25 minut.
- Na omáčku: oloupejte cibuli, česnek a mrkev, cibuli a česnek nakrájejte najemno a mrkev nastrouhejte nahrubo.
- Na pánvi s rozehřátým rostlinným olejem osmahněte cibuli a česnek do měkka, pak přidejte mrkev a smažte dalších pět minut. Zalijte horkou vodou, přidejte rajčatový protlak, bobkový list, mletý černý pepř, osolte, promíchejte a dvě minuty povařte. Do pánve s omáčkou vložíme masové kuličky, promícháme a na mírném ohni se zavřenou pokličkou dusíme 3-5 minut.