Salát z pekingského zelí s kuřecím masem, kukuřicí a krutony: recept na snadné a zdravé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Hotový salát podávejte ihned na stůl, jinak krutony změknou a změní se chuť.

Díky pekingskému zelí je tento salát svěží, lehký a dobře se hodí ke kuřecímu filé, kukuřici, vejcím a křupavým krutonům. Místo majonézy použijte jako zálivku řecký jogurt nebo zakysanou smetanu.

Recept

Složení:

  • kuřecí řízek 300 g
  • Pekingské zelí 400 g
  • kuřecí vejce 3 ks
  • konzervovaná kukuřice 200 g
  • strouhanka 1/2 balíčku
  • majonéza
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Rozpalte pánev, potřete ji rostlinným olejem a kuřecí řízky smažte z obou stran 7-8 minut dozlatova. Nechte je vychladnout a rozdělte je na vlákna.
  2. Vejce uvařte natvrdo od bodu varu po dobu 10 minut. Vychladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  3. Konzervovanou kukuřici slijte.
  4. Pekingské zelí omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
  5. Do mísy vložte kuřecí řízky, vejce, pekingské zelí a kukuřici. Poté osolíme, potřeme majonézou a promícháme.
  6. Salát položíme na mísu a posypeme strouhankou. Před podáváním promíchejte.

Tipy:

  • Použijte jakýkoli druh strouhanky.
  • Kuřecí řízky lze vařit.
  • Salát můžete ozdobit kolečky červené cibule.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: