Foto: z otevřených zdrojů
Hotový salát podávejte ihned na stůl, jinak krutony změknou a změní se chuť.
Díky pekingskému zelí je tento salát svěží, lehký a dobře se hodí ke kuřecímu filé, kukuřici, vejcím a křupavým krutonům. Místo majonézy použijte jako zálivku řecký jogurt nebo zakysanou smetanu.
Recept
Složení:
- kuřecí řízek 300 g
- Pekingské zelí 400 g
- kuřecí vejce 3 ks
- konzervovaná kukuřice 200 g
- strouhanka 1/2 balíčku
- majonéza
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Příprava:
- Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Rozpalte pánev, potřete ji rostlinným olejem a kuřecí řízky smažte z obou stran 7-8 minut dozlatova. Nechte je vychladnout a rozdělte je na vlákna.
- Vejce uvařte natvrdo od bodu varu po dobu 10 minut. Vychladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Konzervovanou kukuřici slijte.
- Pekingské zelí omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
- Do mísy vložte kuřecí řízky, vejce, pekingské zelí a kukuřici. Poté osolíme, potřeme majonézou a promícháme.
- Salát položíme na mísu a posypeme strouhankou. Před podáváním promíchejte.
Tipy:
- Použijte jakýkoli druh strouhanky.
- Kuřecí řízky lze vařit.
- Salát můžete ozdobit kolečky červené cibule.