Pravý ukrajinský dezert: recept na dušené poltavské knedlíky s třešněmi

Foto: z otevřených zdrojů

Takové knedlíky jsou nadýchané a křehké.

Vařené vareniky s třešněmi se vaří v Poltavské oblasti. Díky křehkému těstu a šťavnaté náplni je tento pokrm velmi chutný. Použít můžete čerstvé i mražené třešně. Recept byl sdílen na webových stránkách Yasensvit.

Poltavské knedlíky na páře s třešněmi

Složení: 1:

  • Kefír – 500 g;
  • mouka – 500 g;
  • jedlá soda – 1 lžička;
  • dvě vejce;
  • třešně – 500 g;
  • škrob – 1 polévková lžíce;
  • cukr – 1 polévková lžíce;
  • sůl – 1/2 lžičky;
  • máslo – 50 g;
  • zakysaná smetana k podávání.

Příprava:

  1. Kefír o pokojové teplotě nalijte do velké mísy, přidejte sůl, jedlou sodu a cukr. Promíchejte.
  2. Do mísy prosejte 300 g mouky, udělejte jamku a vyklepněte do ní 2 vejce. Přilijte kefír a důkladně promíchejte lžící.
  3. Přidejte 200 g prosáté mouky a rukama uhněťte těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
  4. A připravte si náplň. Přidejte vypeckované třešně, cukr a škrob. Těsto rozválejte na 1 cm silnou vrstvu, skleničkou vykrájejte kolečka, položte náplň a okraje utěsněte.
  5. Do třílitrového hrnce nalijte 2 litry vody. Postavte na plotýnku a přiveďte k varu. Vyklopte síto a vložte do něj knedlíky. Hrnec můžete zavázat gázou. Přikryjte pokličkou a knedlíky vařte v páře 7-8 minut. Knedlíky podávejte s máslem a zakysanou smetanou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: