Nejzdravější konzervy pro seniory byly pojmenovány: posilují srdce a kosti.

Lékaři doporučují, aby každý člověk jedl rybí konzervy alespoň dvakrát týdně, a nasytil tak svůj organismus potřebnými mikroživinami.

Prozradíme vám, které rybí konzervy jsou považovány za nejzdravější pro starší lidi.

Jsou rybí konzervy skutečně prospěšné pro vaše zdraví: vysvětlení lékařů

Lékaři považují rybí konzervy za ideální produkt, zejména pro starší lidi, a zde je důvod. Vždyť se nemusí vařit, stačí je snadno otevřít a můžete si hned pochutnat na chutné rybě. A také taková potravina obsahuje spoustu vitaminů a užitečných mikroprvků, které se tepelnou úpravou zachovávají. Odborníci tvrdí, že ryby si po smažení nebo pečení zachovávají všechny vitaminy, tuky, antioxidanty a minerály. Hlavní je správně ji uchovávat a skladovat.

Lékaři doporučují zařadit konzervované ryby do každodenního jídelníčku všem starším 60 let. Protože tento výrobek obsahuje všechny potřebné látky, abyste se i v pokročilém věku udrželi ve výborné fyzické kondici. Zejména rybí konzervy obsahují velmi důležité vitaminy B a D, dále železo, jód a vápník, které přispívají ke správné funkci srdce a cév a také posilují kostní tkáň a chrání klouby před záněty.

Které konzervy jsou považovány za nejzdravější pro zralé lidi

  • Sardinky. Lékaři doporučují konzumaci tohoto druhu konzerv všem, kteří chtějí mít zdravé srdce a snížit hladinu „špatného“ cholesterolu. Tento produkt prakticky neobsahuje rtuť, je bohatý na vápník, vitaminy B, D, E a A, má ve svém složení také užitečné polynenasycené omega-3 mastné kyseliny, které chrání organismus před mnoha nemocemi způsobenými stárnutím. Díky obsahu vápníku a vitaminu D výrobek posiluje kosti a zabraňuje různým zánětlivým procesům pojivové tkáně.
  • Tresčí játra. Tyto konzervy mají pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a zabraňují tvorbě krevních sraženin. Po čtyřicátém roce věku se krev stává hustší a krevní destičky, které jsou zodpovědné za srážení krve, se často slepují, což způsobuje vznik krevních sraženin. Tyto sraženiny mohou ucpat cévy a způsobit srdeční infarkt a mrtvici. Tresčí játra obsahují cennou látku – heparin, která dokáže krev ředit a vyrovnávat výskyt trombocytů.

Salát prodlužující život ze dvou jednoduchých a cenově dostupných ingrediencí byl pojmenován

Jaké potraviny byste nikdy neměli jíst v noci a proč?

2 oblíbené druhy zeleniny, které se smažením stávají jedovatými: téměř nikdo o tom neví

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: