Jak používat okurkový nálev: zkušené hospodyňky ho nevylévají

Pokud nevíte, kde nálev použít, pomůže vám recept na úžasnou a jednoduchou omáčku.

Marináda se může stát přísadou do omáčky / foto depositphotos.com

Když zbyde slaný nálev z okurek, mnozí se dělí na dva tábory: někdo ho vylije a někdo ho po bouřlivém večeru vypije. Existuje však nový způsob, který zaujme i náročné hosty.

Již dříve jsme vám prozradili, jak uvařit sádlo ve slané vodě s cukrem a zda můžete použít máslo z konzervy.

Kde použít okurkový nálev – možnosti

Díky okurkovému nálevu může být majonéza méně mastná a získá pikantní nádech. Hlavní je vědět, v jakém poměru improvizovanou omáčku připravit.

K tomu stačí přidat slaný nálev do majonézy v poměru 1:3. V případě, že se jedná o majonézu, je třeba přidat slaný nálev do majonézy. Poté důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Stejný trik lze provést i se zakysanou smetanou. Může se tak stát osvěžující salátovou zálivkou, přísadou do knedlíků nebo těstovin.

Co udělat se zbylým nálevem

Tekutinu z okurek lze také použít k tomu, aby se nakládání kebab, ryby nebo cibule. Gurmáni, kteří rádi experimentují, by měli vyzkoušet vaření brambor na salát ve slaném nálevu. To dodá příloze pikantní tóny a tato verze brambor se vašim blízkým určitě bude líbit.

Nálev se bude hodit i jako náhrada běžného octa. Lze ho přidat do salátu pro ochucení nebo do boršče, aby se zachovala barva červené řepy.

Budete se divit, ale obyčejný solný nálev pomůže vyčistit znečištěné pánve a grilovací rošty. Jednoduše je polijte touto tekutinou a před umytím je nechte krátce působit.

Kromě toho marináda podporuje kyselé prostředí v půdě pro rostliny, které to potřebují (hortenzie, rododendrony, azalky). K tomu stačí půdu kolem květin posypat solným roztokem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: