Foto: z veřejných zdrojů
Je to jídlo, které jste ještě nezkoušeli připravit, ale určitě si ho zamilujete.
Někdy chceme uvařit něco nového a chutného. Jedním z takových pokrmů jsou mexické tacos plněné boloňskou omáčkou a hojně posypané sýrem, poté zalité česnekovým máslem a osmažené do křupava, píše The Independent.
Ingredience jsou na 4 porce. Doba přípravy je 5 minut. Doba přípravy je asi 25 minut.
Recept
Složení:
- Sprej na vaření (nepřilnavý olej)
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 6 jemně nakrájených hnědých hub
- 500 g libového mletého hovězího masa
- 2 kostky hovězího bujónu rozpuštěné v 250 ml vroucí vody
- 500 g rajčatového protlaku
- 1 lžička sušených italských bylinek s hrstí
- Špetka česnekového prášku
- 1 lžička mletého černého pepře
- Špetka sladidla (nebo cukru)
- 8 mini chlebíčků (tortill)
- 200 g strouhané lehké mozzarelly
Příprava:
Ingredience potřebné na česnekové máslo jsou 30 g rozpuštěného másla, špetka sušené petrželky a ½ lžičky česnekového prášku.
- Příprava začíná tím, že všechny ingredience na česnekové máslo musíte smíchat v malé misce a dát stranou. Poté rozehřejte pánev na střední teplotu a zastříkněte ji olejem.
- Poté na něm několik minut smažte cibuli a houby, dokud nezměknou. Přidejte mleté maso a za stálého míchání vařte asi 3-4 minuty, aby se maso rovnoměrně osmažilo a nebyly v něm hrudky. V dalším kroku přidejte zbytek ingrediencí (samozřejmě kromě tortilly a sýra), promíchejte a vařte 8-10 minut, dokud se neodpaří tekutina.
- Nyní nechte boloňskou omáčku mírně vychladnout, pak jí naplňte tortilly, přidejte mozzarellu, přeložte napůl, potřete česnekovým olejem a pošlete na 3-4 minuty do trouby při 200 °C na 3-4 minuty (nebo do vzduchového grilu, pokud ho máte). Obraťte a pečte další 3-4 minuty, dokud nejsou tacos zlatavé a křupavé.