Pečení z takového těsta je vysoké, vzdušné a svěží a přípravek lze skladovat v chladničce několik dní.
Takové kynuté těsto se snadno připravuje, při skladování v chladničce nekyne, vykyne i těm, kteří ho budou připravovat poprvé. Prozradíme vám, s odkazem na zdroj „Smachnenke“, jak připravit dokonalé kynuté těsto na pečení za pět minut.
Jak během několika minut připravit kynuté těsto, které vydrží v lednici 3 dny.
Na těsto potřebujete vzít:
- 500 ml mléka;
- 7 hrnků mouky;
- 11 gramů sušeného droždí;
- 2 polévkové lžíce cukru;
- 0,5 lžičky soli;
- 2 lžíce slunečnicového oleje.
Postup přípravy těsta.
- Smícháme 4 hrnky mouky s droždím, přidáme teplé mléko, sůl, cukr, rostlinný olej. Vše dobře promíchejte lžící.
- Poté do těsta pomalu zapracujeme další hrnek mouky, těsto by se mělo lepit. Těsto rozdělte na dva díly, vložte je do sáčků a pošlete na hodinu a půl až dvě do lednice.
- Pokud bude těsto ležet několik dní, nic se mu nestane. Můžete si ho připravit večer, abyste si upekli něco k snídani.
Jak otevřít dvířka pračky, pokud se po praní zaseknou: nejjednodušší způsoby
Kbelíky na nakládání cuket: co sázet dál, aby zelenina dobře rodila?
Tímto roztokem vykrmíte česnek a cibuli a získáte třikrát větší úrodu