Kynuté těsto „pro líné“: příprava trvá 5 minut a vydrží 3 dny.

Pečení z takového těsta je vysoké, vzdušné a svěží a přípravek lze skladovat v chladničce několik dní.

Takové kynuté těsto se snadno připravuje, při skladování v chladničce nekyne, vykyne i těm, kteří ho budou připravovat poprvé. Prozradíme vám, s odkazem na zdroj „Smachnenke“, jak připravit dokonalé kynuté těsto na pečení za pět minut.

Jak během několika minut připravit kynuté těsto, které vydrží v lednici 3 dny.

Na těsto potřebujete vzít:

  • 500 ml mléka;
  • 7 hrnků mouky;
  • 11 gramů sušeného droždí;
  • 2 polévkové lžíce cukru;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 2 lžíce slunečnicového oleje.

Postup přípravy těsta.

  • Smícháme 4 hrnky mouky s droždím, přidáme teplé mléko, sůl, cukr, rostlinný olej. Vše dobře promíchejte lžící.
  • Poté do těsta pomalu zapracujeme další hrnek mouky, těsto by se mělo lepit. Těsto rozdělte na dva díly, vložte je do sáčků a pošlete na hodinu a půl až dvě do lednice.
  • Pokud bude těsto ležet několik dní, nic se mu nestane. Můžete si ho připravit večer, abyste si upekli něco k snídani.

Jak otevřít dvířka pračky, pokud se po praní zaseknou: nejjednodušší způsoby

Kbelíky na nakládání cuket: co sázet dál, aby zelenina dobře rodila?

Tímto roztokem vykrmíte česnek a cibuli a získáte třikrát větší úrodu

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: