Foto: z veřejných zdrojů
Příprava dezertu trvá méně než hodinu a k jeho výrobě stačí jen několik ingrediencí.
Slavný britský šéfkuchař Jamie Oliver se podělil o jednoduchý, ale inovativní recept na švýcarskou roládu, která je vyrobena z mrkvového těsta za pouhých 48 minut. Navíc vyžaduje jen několik základních surovin, píše Express.
Piškot v tomto receptu je lehký a vzdušný a náplň z bílé čokolády, smetanového sýra a zázvoru vytváří dokonalou kombinaci sladkosti a koření.
„Chcete-li chuť ještě trochu zvýraznit, přidejte do sušenkového těsta půl lžičky mleté skořice nebo do krémového sýra vmíchejte trochu zázvorového sirupu, případně nastrouhejte další limetkovou kůru, pokud máte rádi,“ doporučuje šéfkuchař.
Recept
Složení
- 200 g mrkve;
- 100 g světle hnědého cukru plus dvě lžíce na posypání;
- 100 g hladké mouky;
- 3 velká vejce;
- 1 limetka;
- 100 g bílé čokolády;
- 3 kuličky zázvoru v sirupu;
- 180 g lehkého smetanového sýra.
Příprava
- Předehřejte troubu na 180 °C. Mělký plech o rozměrech 25×35 cm vymažte trochou oleje a vyložte pergamenovým papírem.
- Mrkev omyjte, nakrájejte a rozdrťte v kuchyňském robotu. Přidejte cukr, mouku, vejce, limetkovou kůru a tři lžíce olivového oleje.
- Asi minutu míchejte, dokud směs nebude hladká. Těsto rovnoměrně nalijte do připraveného plechu a pečte 12 minut na prostřední příčce trouby.
- Zatímco se koláč peče, rozprostřete na rovnou plochu čistou kuchyňskou utěrku a posypte ji dalším cukrem. Jakmile koláč vyndáte z trouby – rychle ho otočte na kuchyňskou utěrku papírem nahoru.
- Opatrně odstraňte pergamenový papír. Pomocí kuchyňské utěrky piškot srolujte. Rolujte, dokud je piškot ještě horký, aby si zachoval svůj tvar.
- Polovinu čokolády nalámejte do misky a rozpusťte v mikrovlnné troubě. Zázvor nakrájejte nadrobno a přidejte ho do rozpuštěné čokolády spolu s limetkovou šťávou a smetanovým sýrem.
- Když sušenka zcela vychladne, opatrně ji rozložte a náplň rovnoměrně rozetřete po celé ploše. Znovu ji srolujte a znovu zarolujte.
- Koláč položte na servírovací talíř, pokapejte ho zázvorovým sirupem a potřete zbylou čokoládou.