Vyhoďte to z lednice: seznam potravin vás překvapí.

Pokud něco úžasně voní nebo chutná, vyhoďte to z lednice.

Odbornice na úklid Carol Appelbaumová vyjmenovala potraviny, které byste měli okamžitě vyhodit z lednice. Jedná se o potraviny s krátkou dobou trvanlivosti, na jejichž stav byste si měli dát pozor jako první.

Vyplývá to ze stránek southernliving.com.

Potraviny, které by se měly co nejdříve vyhodit z lednice:

Koření a omáčky : kečup, hořčici a pálivou omáčku, které byly v lednici déle než šest měsíců, vyhoďte.

Nakládání: okurky, rajčata a zelí nezůstanou navždy zdravé a fit. Například otevřená sklenice nakládaných okurek je dobrá asi šest měsíců.

Salátové zálivky: dresinky na bázi smetany vydrží po otevření přibližně tři až čtyři měsíce.

Masové předkrmy: masné výrobky by měly být zlikvidovány po třech až pěti dnech. Zejména pokud jsou kluzké nebo zapáchají.

Vařené maso: po uvaření jsou maso a ryby bezpečné po dobu tří až čtyř dnů.

Hummus: tento pokrm se kazí rychleji, než si dokážete představit. Pokud je vaše nádoba s hummusem v lednici týden nebo déle, je čas ji vyhodit.

Mléčné výrobky: je důležité spotřebovat mléko, měkké sýry a jogurty do týdne. Tvrdé sýry vydrží v chladničce déle.

Šťávy: pokud byla otevřena před více než týdnem, je čas ji vyhodit. Šťáva vydrží asi sedm dní.

Připomeňme si, že dříve jsme psali o tom, že jak skladovat potraviny v chladničce a co kam umístit.

  • Děláme to špatně: kde a proč byste měli skladovat med
  • Možná to děláme špatně: jak a kde skladovat vejce
  • Jak pomocí jedlé sody odstranit nepříjemné pachy

Přihlaste se k odběru našich kanálů na adrese Telegram и Viber.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: