Vydrží roky: nápady, jak skladovat potraviny, pokud nemáte sklep

Poradíme vám, jak správně skladovat potraviny a co všechno byste měli vědět.

Jak skladovat domácí konzervované potraviny – tipy / depositphotos.com

Mnoho ukrajinských hospodyněk se každé léto pouští do zavařování. Na jedné straně je to pekelná dřina, na druhé straně příjemný bonus k rodinnému jídlu v zimě.

My vám poradí, kam nakládané okurky uložit, aby „žily“ déle, a zda je možné je doma v zásadě skladovat.

Kde skladovat okurky, pokud nemáte sklep – možnosti

I v malých obydlích existují místa, kam můžete umístit srolované nádoby se zeleninou, bobulemi a ovocem. Oblíbený šikovný hack, jak skladovat sklenice se zavařeninami. Využijte svou spíž. V závislosti na typu bydlení může být takový výklenek na chodbě nebo v předsíni, ale zpravidla je v něm poměrně dost místa na odbočky. Samozřejmě pokud se namáháte a vyhodíte kolo nejmladšího vnoučete, které se před měsícem vdalo, nebo rezavé kusy nářadí, které se určitě jednou budou „hodit“.

Častou možností je také mezipatro nad dveřmi – může být v bytě přítomna sama o sobě nebo se může stát příkladem mužského hospodaření v domě. Hlavní je zkontrolovat pevnost výklenku, aby se roletky nestaly příčinou úrazu obyvatel domu.

Pokud máte peníze navíc, máte štěstí a můžete si ho koupit. samostatný stojan na okurky. Umístěte jej pohodlně v kuchyni, na chodbě nebo v jakémkoli jiném koutě bytu, kde je volné místo.

Jak skladovat konzervované potraviny v garážiGaráž a sklep jsou nejjednoduššími způsoby skladování konzervovaných potravin. Jen je třeba dbát na to, aby v místnosti nebyla vlhkost – jinak by víčka mohla zrezivět, což by se nakonec projevilo na kvalitě konzervovaných potravin.

Jak skladovat konzervy na balkoně a zda tak můžete učinit

Tento způsob je vhodný pro hospodyňky, které mají v bytě příliš málo místa a desítky sklenic prostě nemají kam dát. Při volbě této možnosti berte v úvahu pravidla, jak skladovat konzervy na balkoně. Nejdůležitější – místnost musí být izolovanájinak sklenice v zimě vlivem náhlých teplotních změn zmrznou, „explodují“ nebo prasknou. Optimální rozmezí je 7-10 stupňů Celsia.

Pokud nevíte, jak dlouho můžete domácí konzervy skladovat – nebojte se, sklenice vydrží roky, ale pouze při dodržení podmínek. Kromě dodržování teplotního režimu nesmíte na konzervované potraviny pouštět sluneční světlo, průvan a vysokou vlhkost.

Je skutečně možné skladovat konzervované potraviny v chladničce?

Mnohé druhy přípravků se výborně hodí do chladicí komory, proto ani nepochybujte o tom, zda můžete konzervované potraviny skladovat v chladničce. Ujistěte se, že je pro ně dostatek místa, nebo ještě lépe, že do vybraného prostoru umístíte pouze půllitrové a litrové sklenice.

Všechny ostatní kontejnery nabízejí schovat pod postel nebo skříň, do kuchyňské skříňky.a obecně je rozmístěte po bytě tak, aby byly na očích a později se daly snadno najít. Nezapomeňte na radu – pokroucené věci umístěte dál od radiátoru a sporáku, aby „nevybuchly“.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: