Ani jste si neuvědomili, že se takto vaří: čím nejlépe nahradit mouku v receptech?

Dnes existuje mnoho náhražek pšeničné mouky, což otevírá široké pole pro kulinářské experimenty.

Čím nejlépe nahradit mouku – oblíbené možnosti / foto depositphotos.com

Zapomněli jste koupit mouku nebo ji nemají v obchodech, chcete vařit bezlepkové dobroty nebo jen duše chtěla kulinářské experimenty – důvody pro hledání, čím můžete nahradit pšeničnou mouku při pečení, tma.

Naštěstí existuje spousta možností, co lze do těsta přidat místo mouky, a tyto výrobky určitě najdete, když ne u vás doma, tak určitě na pultech supermarketů. Konkrétní příklady toho, čím můžete nahradit mouku v muffinech, palačinkách, chlebu a dalším pečivu – vám prozradí My.

Mezi oblíbené možnosti náhrady mouky při pečení patří kokosová, mandlová, ovesná a čočková mouka. Čím mouku v receptu nejlépe nahradit, záleží na chuti pokrmu. Například ovesná a čočková mouka jsou nejlepší volbou pro slané pokrmy. Kokosová mouka je skvělou alternativou pro nahrazení mouky v dortu. Ovesná mouka je skvělou alternativou pro náhradu mouky v palačinkách.

Čím můžete nahradit mouku v bábovce – recept na bezlepkovou pochoutku

Složení: 1:

  • 1,5 šálku mandlové mouky;
  • 0,5 šálku kokosové mouky;
  • kvásek (1 čajová lžička);
  • špetka soli;
  • 3 vejce;
  • 0,5 šálku cukru nebo jiného sladidla podle chuti;
  • 0,5 šálku másla;
  • 0,5 šálku mléka (například kravského nebo kokosového).

Příprava tohoto pokrmu se příliš neliší od přípravy bábovky z pšeničné mouky. Všechny ingredience smíchejte ve velké míse dohladka. Směs pošlete péct do formy, může to trvat asi půl hodiny. Optimální teplota je asi 180 stupňů Celsia. Zda je bábovka hotová, zkontrolujte párátkem. Pokud zůstane suchá, je bábovka hotová.

Bez pšenice a s nízkým obsahem kalorií – jak nahradit mouku v palačinkách

Složení:

  • kukuřičný škrob – 60 gramů;
  • kefír – 120 ml;
  • 1 vejce;
  • cukr nebo náhražka cukru – podle chuti;
  • kvásek;
  • špetka soli.

Na palačinky se hodí téměř jakákoli mouka (je třeba ji přidat do obvyklého receptu místo pšeničné mouky ve stejném poměru), ale nejen ta.

Možná vás například zajímalo, zda můžete v palačinkách nahradit mouku škrobem. I na tuto otázku bude odpověď kladná. Navíc budou chutné a nebudou se usazovat v bocích.

Stačí smíchat všechny ingredience, důkladně promíchat metličkou a smažit dozlatova (lépe na středním plameni – pak se nepřipálí).

Jak nahradit mouku v těstě na pizzu – skvělý recept s čočkou

Ingredience: Čočka, čočka, čočka, čočka, čočka:

  • 300 g čočkové mouky (plus další na posypání);
  • 300 ml teplé vody (ne teplejší než 40 °C);
  • 2 lžičky sušeného droždí;
  • 1 lžička cukru;
  • 2 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje;
  • 1 lžička soli.

Začněte přípravou opary. Smíchejte vodu, droždí a cukr a nechte kynout, dokud se neaktivuje. Poté přisypeme mouku, přidáme máslo a hněteme těsto, dokud není hladké a poddajné. Přeneste na teplé místo – mělo by zdvojnásobit svůj objem. Pak ho můžete vyválet, přidat omáčku, polevy a vychutnat si bombastickou pizzu na neobvyklém těstě.

Čím lze nahradit mouku v chlebu – jednoduchý a cenově dostupný recept

Ingredience: mouka z mouky:

  • 360 ml teplé vody (asi 40 stupňů Celsia);
  • sušené droždí (2 čajové lžičky);
  • 1 lžička cukru;
  • 2 lžíce rostlinného oleje (lze použít i olivový olej);
  • 1 čajová lžička soli:
  • 450 g ovesné mouky (plus další na posypání).

Ve velké míse smíchejte vodu, droždí a cukr. Mísu přikryjte utěrkou a nechte 5 minut kynout, aby se droždí aktivovalo. Přidejte olivový olej, sůl a ovesnou mouku. Vypracujte hladké těsto. Přeneste těsto do olejem vymazané mísy, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

1:

Těsto rozdělte na dvě části a vytvarujte z nich kuličky. Kuličky položte na olejem vymazaný nebo pergamenem vyložený plech. Plech přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Chléb pečte v troubě 30-35 minut nebo dozlatova. Před krájením a podáváním nechte chléb vychladnout.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: